Дніпрянка намалювала свою “Мрію”, яку відзначили нагородою

14.06.2021 15:38   -

17-річна дніпрянка Мар’я Велкова стала призеркою всеукраїнського конкурсу «Намалюй свою «Мрію». Її робота посіла 3 місце. Про це повідомили в управлінні культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

«Конкурс присвятили 75-й річниці утворення Конструкторського бюро імені О. Антонова. Він проходив у кілька етапів. Малюнки, які перемогли на обласному відборі, відправили до КиєваТам визначили переможців, – сказали в управлінні. – Мар’я Велкова – єдина представниця Дніпропетровщини, яку відзначили нагородою».

Дівчина – випускниця школи №135. Вихованка Дніпропетровського обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка».

«У «Веснянці» Мар’я займається понад 4 роки. Дуже талановита дівчина, малює у різних техніках. Перемагала у багатьох всеукраїнських конкурсах. Коли я розповіла дітям про «Намалюй свою «Мрію» – однією з перших зголосилась взяти участь. Хоч ще й до ЗНО готувалась», – розповіла викладачка Вікторія Панко. 

Жінка каже:  авіація – досить складна тема для живопису. Аби підготуватися, вивчали біографію українського авіаконструктора Олега Антонова, дивились про нього фільми. Від цього і відштовхувались.

Конкурс організував державний концерн «Укроборонпром».