У Дніпрі вручили нагороди почесним донорам

14.06.2021 16:15   -

До всесвітнього дня донора, який відзначають 14 червня, Дніпровська обласна станція переливання крові влаштувала захід. На ньому вручили нагороди почесним донорам.

Один з тих, хто отримав звання почесного донора України — Ігор Некрасов. Чоловік розповідає: спочатку здавав кров, бо просто хотів заробити грошей. Але потім сталася одна історія.

“Була одна така неймовірна історія, коли прийшов чоловік, хотів здати кров для своєї дворічної племінниці. Він сам із Вінницької області був, а вона потребувала допомоги, тому що однієї легені в неї не було взагалі, а інша була на 50%. Ця історія мене дуже вразила, і з того моменту я почав допомагати людям абсолютно безкоштовно”, – розповів почесний донор.

У Дніпрі до Дня донора 89 людей здали кров

Світлана Пахомова здає кров вперше, каже: прийшла разом із колегами по роботі.

“Коли ми прийшли, до нас підійшла жінка, у неї донька лежить у гінекологічному відділенні лікарні, їй потрібна допомога. Їй потрібно 7 донорів, щоб взяли участь, допомогли здати кров. Я можу допомогти людині, взяти участь, врятувати чиєсь життя”, – говорить жінка.

У Володимира Ніколаєва це вже 751 кроводача, йому 75 років. Каже: здаватиме кров доти, доки лікарі дозволятимуть.

“Взяти елементарно просту річ: відкрийте сайт “Донор.ЮА” та подивіться скільком людям на сьогодні і кожного дня потрібна допомога. Я так подивився по всій Україні — близько 200 людей. Людям потрібно, потрібно і потрібно. Ось і все! Якщо тобі сьогодні не треба, це не говорить про те, що не потрібно комусь. І тобі може знадобитись в будь-який час, або твоїм рідним”, – говорить заслужений донор України.

Завідувачка відділу заготівлі крові Наталія Гуристримба розповідає: у середньому за місяць заготовляється 500-700 літрів донорської крові, а також 300-500 літрів донорської плазми. На акції до Дня донора кров здали 89 людей.

Немає опису світлини.