Нові тарифи на паркування у Дніпрі розроблені спільно з громадськістю і затверджені відповідно до законодавчих змін

14.06.2021 15:22   -

У Дніпрі діють нові тарифи на паркування. Їх розробили відповідно до нового порядку формування тарифів, затвердженого Кабінетом Міністрів України. Відтепер вони діють залежно від чотирьох паркувальних зон: зона А – 18 грн (територія в історичному ареалі міста, межі якої визначені вулицями Воскресенською, Князя Володимира Великого, Гоголя, Паторжинського, Старокозацькою); зона В (прилегла до центральної частини міста територія) – 15 грн; зона С (уся інша територія, що не увійшла до меж зон А, В, Z) – 10 грн; зона Z – 20 грн (спеціально обладнані паркувальні майданчики, серед іншого біля залізничного вокзалу, Центрального ринку, Центрального універмагу тощо).

За словами заступника директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Олександра Лещенка, нові тарифи на паркування затверджені з дотриманням необхідної процедури, зокрема пройшло громадське обговорення цього питання.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу o_1f855mh2n1oh61ff01p3t1a3l18mn76.JPG

«Паркувальні зони поділено відповідно до розрахунків, в яких брали до уваги найбільший рівень попиту на паркувальні послуги на тій чи іншій території міста. Під час обговорення цього питання врахували пропозиції і зауваження від експертів, громадськості. У результаті – обрали мінімальні із запропонованих тарифів. Загалом зонування паркувального простору – це сучасний підхід. Рівномірне заповнення платних парковок дозволить розвантажити місто, а також допоможе водіям знаходити вільні місця для паркування без тривалих пошуків», – розповів під час пресконференції 14 червня Олександр Лещенко.

Зі свого боку заступник директора КП «Транспортна інфраструктура міста» Дмитро Омельченко підкреслив, що введення нових диференційованих тарифів сприятиме рівномірному розподілу автомобілів по усій території Дніпра. «По місту залишаються 7 тис. безкоштовних паркомісць, позначених білою розміткою. Також зберігається низка переваг для водіїв. Це і абонемент, який розповсюджується на територію усього паркувального простору міста. Наразі його вартість становить 899 грн. У разі придбання квартального абонемента, вартість місячного становить 733 грн, з них 414 – напряму йдуть до бюджету міста. Решта – плата ПДВ та балансоутримувачу», – сказав Дмитро Омельченко.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу o_1f855lqk0dt61sfs1mig17sl1ifu5n.JPG

Він також додав, що не лише Дніпро, а й інші великі міста України вводять нові тарифи на паркування: «Наприклад у Львові, на спеціально обладнаних майданчиках, – 25 грн/год.; у 1 зоні – 20 грн/год.; у 2 зоні – 15 грн/год., у 3 зоні – 10 грн/год. В Івано-Франківську затверджено тариф у 1 зоні – 20 грн/год, у інших зонах – 10 грн/год. Наразі у Києві та Одесі готуються проєкти рішень, відповідно до яких затверджуватимуться оновлені тарифи на паркувальні послуги: у центральній зоні – від 30 до 50 грн за годину».

Для візуального оповіщення щодо приналежності майданчика до паркувальної зони і тарифу оператори оновили відповідні наклейки на паркувальних автоматах, інформаційних знаках.