“Дайте кермо іншому водію…”, – Зеленський заявив, що не чіпляється за владу

04.10.2021 08:22   -

Під час прес-конференції у Трускавці 3 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що не має намірів будь-якими засобами боротися за владу в Україні. Зеленський підкреслив, що він прагне вирішувати конкретні завдання і досягати певних цілей і влада виступає в цьому смислі лише інструментом.

«Щодо концентрації влади. Мені не потрібна жодна влада. Я прийшов щось змінити, щось пообіцяв. І якщо на цьому шляху є ті чи інші гальмування – давайте прокладати інший шлях. Або дайте кермо іншому водію», – сказав Володимир Зеленський. 

Зеленський наголосив, що не любить втручатися в питання “мікроменеджменту” і давати вказівки міністрам, адже він дбає про “стратегію”. Втім, тут же Володимир Олександрович згадав, що він узяв активну участь в обговоренні питань опалювального сезону в Україні. Авжеж, як він міг обійти увагою питання, що є таким болючим для виборців і на якому можна добре попіаритись. Зеленський навіть вигадав, що питання опалення – це “геополітика”.

«Питання опалювального сезону, опалювального виклику, питання цін на газ – це питання геополітичне. Тому й відповідальність уже Президента. Це питання мерів, місцевої влади, голів обласних державних адміністрацій… Коли є такі складні виклики, я запрошую в Офіс Президента всіх. Там представники місцевої влади, представники уряду. Я слухаю, і ми говоримо. Там ніхто не б’є по столу й не каже: «Буде так». Ні. Треба знайти модель», – розповів він.

Ймовірно, Зеленський намагається переконати українців, що він не є ідіотом, який вказує місцевій владі, як краще організувати опалювальний сезон і що він зовсім не той, хто може сказати: “вийди звідси, розбійник!“. Бо він президент і такі вчинки справді виглядають смішно.

Чекаємо, коли питання цін на продукти в українських магазинах теж стане “геополітичним”, – може Зеленський, нарешті, візьметься і обмежить зростання цін, як він це зробив із тарифами на опалення. От тільки хто заплатить різницю – президент не розказує. Мабуть – геополітична таємниця…