Статус УБД і премії за хабар: у Дніпрі судитимуть командира роти

04.10.2021 09:19   -

Командир роти однієї з військових частин Дніпропетровської області брав із підлеглих хабарі, натомість обіцяючи їм фіктивну участь в ООС і статус учасника бойових дій. Учасниками ООС підлеглі хабарника були лише на папері.

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду уже направлено обвинувальний акт стосовно цього командира ремонтної роти за фактами зловживання впливом та бездіяльності військової влади (ч. 3 ст. 369-2, ч. 3 ст. 426 КК України).

Встановлено, що вказаний командир роти, у період з жовтня 2020 року по липень 2021 року, з метою власного протиправного збагачення, пообіцяв підлеглому йому військовослужбовцю за надання неправомірної вигоди в сумі 10 тис. грн щомісячно здійснити вплив на командира військової частини щодо включення його до окремих списків особового складу, які здійснюють вихід у район проведення ООС, що пов’язано із отриманням підвищеного грошового забезпечення, а також гарантій, пільг та виплат, передбачених чинним законодавством України“, – повідомляє прокуратура.

Окрім цього, командир роти прикривав інші правопорушення підлеглого військовослужбовця – дозволяв йому самовільно лишати частину на тривалий термін. Будучи обізнаним про незаконну відсутність на службі у період з 13.11.2020 по 22.07.2021 цього ж військовослужбовця, офіцер умисно не припинив вказане кримінальне правопорушення, не звернувся до правоохоронних органів з відповідною заявою.