Cоцстрах не оплачуватиме лікарняні, відстороненим від роботи через відмову вакцинуватися

05.11.2021 17:54   -

Фонд соціального страхування (ФСС) не оплачуватиме лікарняні українцям, яких відсторонять від роботи через відмову або ухилення від обов’язкової вакцинації проти коронавірусу, – повідомили пресслужба фонду.

«Виплата не здійснюється за ті дні тимчасової непрацездатності, які збігаються з днями відсторонення від виконання обов’язків», — уточнили у ФСС.

Також у фонді нагадали, що йдеться про працівників закладів освіти, центральних органів виконавчої влади та їхніх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій.

З 8 листопада невакцинованих будуть відстороняти від роботи без збереження зарплати, поки вони не зроблять щеплення. Відстороняти, якщо є довідка про протипоказання, не будуть.

Від 1 листопада в «червоній» зоні перебувають 15 областей: Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька та Чернігівська. Також під посилення обмежень підпадає місто Київ.

З понеділка, 8 листопада, Волинська область також переходить у «червону» зону карантину.