Зоря вирвала перемогу у ЦСКА в кінцівці матчу Ліги конференцій

05.11.2021 11:10   -

М’яч Захеді Шахаба став одним із вирішальних у контексті перемоги луганців. Голи Шахаба та Аллах’яра дозволили луганчанам повернутися у боротьбу за путівку у єврокубкову весну.

Луганська Зоря у четвертому турі Ліги конференцій приймала у Запоріжжі ЦСКА із Софії і здобула другу поспіль перемогу у груповому етапі Ліги конференцій.

Здобути перемогу “Зорі” вдалося завдяки голам у кінцівці зустрічі. На 87-й хвилині відзначився Захеді Шахаб.

Гол Шахаба став можливим завдяки індивідуальним діям іранця. Спочатку форвард луганців відібрав м’яча у гравця болгарської команди, після чого пройшов по правому флангу, змістився у центр та завдав удару.

Загалом матч закінчився для Шахаба двома результативними діями. Після голу він також віддав результативну передачу на Алах’яра Саядманеша у компенсований час.

Зоря ЦСКА 2:0 звіт та огляд матчу Ліги конференцій - Новини футболу |  Футбол Сьогодні

Цей гол Шахаба став для нього другим за “Зорю” у єврокубках. Уперше іранець відзначився за луганців у протистоянні з “Рапідом” у плей-оф Ліги Європи.

Крім голів у єврокубках, Шахаб також забив три голи за луганців у чемпіонаті України. А ще двічі відзначався у поєдинках національного Кубку.

Таблиця коефіцієнтів. Зоря принесла очки: відставання від Росії збереглося
© ФК Зоря Луганськ

Україна та Росія ведуть боротьбу за місце у топ-10, яке дозволить виставити чемпіона країни безпосередньо до групового раунду Ліги чемпіонів 2023/24.

У Лізі чемпіонів Україна очок не здобула. Столичне «Динамо» вдруге програло «Барселоні» (0:1), а донецький «Шахтар» знову поступився мадридському «Реалу» (1:2).

У Лізі конференцій луганська «Зоря» вдруге виграла у ЦСКА Софія (2:0). Ця перемога принесла в скарбничку України 0.400 бала (2 очки, поділені на 5 команд, що стартували).

Україна залишається на 11-й позиції з результатом 31.400 і перебуває на відстані двох перемог від Росії (32.082). Російські клуби за тиждень набрали ті ж 0.400 бали за рахунок двох нічиїх «Локомотива» та «Спартака».

Україна – на 24-й позиції у сезоні (3.800 бала). А найкраще виступають Нідерланди: 10.400, і всі 5 команд у грі.

https://www.youtube.com/watch?v=X-yxvacIGJo