Цього року першою іноземною делегацією на Дніпропетровщині стали американці

15.01.2015 15:57   -
Автор:

США підтримують європейський вибір українського народу, курс на реформи та боротьбу з корупцією.
Про це заявив старший політичний радник з питань України Державного Департаменту США Майкл Кіз під час зустрічі з радником голови облдержадміністрації Борисом Трейгерманом, пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Представники США – перша іноземна делегація, яка відвідала Дніпропетровщину в цьому році.
Майкл Кіз зазначив, що ситуація в Україні є пріоритетним предметом уваги керівництва США.
«Як і українці, народ США є миролюбивим народом. Ми підтримуємо Україну та прагнемо знайти мирне рішення конфлікту. Це стосується не лише Південного Сходу України, а й Криму. Тому що ми підтримуємо суверенітет, незалежність і територіальну цілісність. Ми довіряємо нинішньому керівництву вашої країни. Підтримуємо європейський вибір українського народу, курс на реформи та боротьбу з корупцією», – наголосив він.
Борис Трейгерман підкреслив, що Дніпропетровщина – прифронтова область, тому як ніхто інший відчуває наслідки конфлікту на Донбасі. Не дивлячись на так зване «перемир’я», до лікарень регіону продовжують находити поранені.
«Ми пишаємося нашими людьми. При повністю знищеній попередниками армії, на яку не витрачалося ані копійки коштів, боєздатність почала відновлюватися. Народ самоорганізувався, встав на захист своєї землі. Ми впевнені, що скоро ця безглузда війна завершиться, і ми приступимо до відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу. В нинішній ситуації для регіону дуже важлива підтримка міжнародної спільноти», – сказав радник губернатора.
Він також зазначив, що сьогодні велику підтримку своєю позицією надають нашій країні, і Дніпропетровщині зокрема, США. Адже на всіх рівнях проголошується припинення агресії.
«Для нас дуже важлива позиція керівництва США, адже ця країна довгий час теж боролась за незалежність. Як і американський народ, українці теж хочуть жити незалежно і самостійно вирішувати власну долю. Ми зможемо вистояти у цій боротьбі. Наше бажання жити вільними та незалежними набагато більше, ніж те, що нав’язує нам агресор», – наголосив Борис Трейгерман.