27 загиблих в АТО міліціонерів Дніпропетровщини нагородили посмертно (ФОТО)

15.01.2015 15:37   -
Автор:

Отримувати ордени “За мужність” ІІІ ступеня до Дніпропетровської облдержадміністрації приїхали матері, дружини, діти 18 загиблих міліціонерів.
Ще минулого року Президент України підписав декілька Указів про нагородження загиблих в антитерористичній операції працівників міліції Дніпропетровщини. Тоді таких було 27.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Це люди, які жили в області, захищали правопорядок. Сьогодні Дніпропетровщина стала тією буферною зоною, яка захистила Україну, і мобілізувала максимальну кількість військовослужбовців», – сказав представник керівництва Дніпропетровської ОДА Олексій Салкоч.
Начальник ГУМВС України в Дніпропетровській області Віталій Глуховеря зазначив, що загиблі працівники міліції віддали своє життя за те, щоб українці могли спокійно працювати на благо країни та народу.


Олексій Салкоч та Віталій Глуховеря вручили нагороди сім’ям загиблих міліціонерів. Наприкінці церемонії мати одного з них – в мирному житті художника – передала його товаришам по службі прапор із зображенням ангела-охоронця для воїнів.

На сьогодні в зоні проведення АТО загинуло 29 співробітників батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення ГУ МВС України в Дніпропетровській області (Дніпро-1 – 20 людей, Шахтарськ – 6 людей, Артемівськ – 3 людини).Ще 107 осіб отримали поранення.
Загалом за час проведення антитерористичної операції загинуло 207 військовослужбовців – мешканців Дніпропетровської області.