Чудовий день Євро-2020: сенсація, 18 голів, овертайми, серія пенальті… А сьогодні Україна-Швеція завершує феєричну 1/8 фіналу

29.06.2021 11:25   -

Результати вчорашнього надзвичайно результативного і непередбачуваного ігрового дня плей-оф (понеділок, 28 червня):

  • Іспанія – Хорватія 5:3 (після додаткового часу)
  • Франція – Швейцарія 3:3 (4:5 – серія пенальті)

Другий найрезультативніший день в історії Євро.

18 голів – саме таким є рекорд результативності одного конкретного дня в історії чемпіонатів Європи. Встановлений цей рекорд менше тижня тому: 23 червня 2021 року (останні тури в групі E та F).

Тоді для 18 голів довелося провести чотири матчі, а зараз – два матчі та 14 голів. Такої гольової феєрії – особливо в плей-оф раундах – на Євро ще не було. Основний час обох матчів закінчився 3:3 (це найбільші нічиї в історії чемпіонатів Європи), – повідомляє Суспільне.

Але далі більше: матч Іспанія – Хорватія став другим найрезультативнішим в історії Євро (вісім голів). А Франція та Швейцарія зіграли першу серію пенальті на Євро-2020.

Сенсація Євро-2020: чемпіон світу вилітає, Швейцарія йде далі вперше з 1954.

ФУТБОЛ УКРАЇНИ | ВКонтакте

У ніч на вівторок сталася найбільша сенсація Євро-2020 – скромна збірна Швейцарії вибила в 1/8 фіналу абсолютних фаворитів турніру, чинних чемпіонів світу Францію та вперше майже за 70 років пройшла далі у плей-офф.

Основний час звершився з хокейним рахунком 3:3, а у серії пенальті швейцарцям допоміг невдалий удар однієї з головних зірок французів Кіліана Мбаппе.

Франція Швейцарія — результат матчу — 1/8 фіналу Євро 2020 — 28 червня / НВ

Швейцарці змогли пройти у чвертьфінал великого футбольного турніру вперше з 1954 року – з часів Чемпіонату світу, який проходив у їхній країні.

Це при тому, що нинішня збірна Швейцарії була за крок до вильоту з Євро-2020 – після перших двох турів команда набрала лише одне очко і тренер швейцарців Владімір Петкович вибачався у ЗМІ перед фанатами й просив підтримати збірну у третій грі з турками.

У підсумку Швейцарія виграла й вийшла на абсолютних фаворитів турніру французів – 12 з 15 експертів BBC перед початком Євро-2020 прогнозували, що саме Франція виграє його.

Тепер Швейцарія зустрінеться в 1/4 з Іспанією, яка в іншій фантастичній грі у понеділок виграла у віцечемпіонів світу хорватів з рахунком 5:3, там також не обійшлося без овертаймів.

А у сьогодні ввечері свій поєдинок 1/8 фіналу Євро-2020 проти Швеції зіграє збірна України – ця гра у Глазго почнеться о 22:00 за київським часом.

Спортивні оглядачі та букмекери дають більше шансів шведам, які виграли свою групу разом з Іспанією, та на тлі того, що Україна ледь пройшла далі з третього місця.

Віримо в нашу збірну!

ФУТБОЛ УКРАЇНИ | ВКонтакте