Через стрімке зростання кількості хворих на коронавірус уряд планує посилити контроль карантинних обмежень

19.06.2020 19:28   -

За останню добу в Україні було зафіксовано 921 нових випадків захворювання на коронавірус – це своєрідний антирекорд для нашої країни.

Уряд уже відреагував на ситуацію відповідними заявами.

Ми фактично сьогодні отримаємо початок чергової або першої, або другої хвилі – як хочете можна це назвати – хвилі захворюваності на коронавірус. Порятунок єдиний – це соціальна дистанція, дезінфекція, масочний режим, дотримання всіх правил“, – заявив Денис Шмигаль, повідомляє ВВС.

Урядовці переконані, що причиною поширення вірусу є нехтування громадянами порад щодо адаптивного карантину – порушення соціальної дистанції, нехтування засобами індивідуального захисту. В кількох областях, не дивлячись на дозвіл послабити карантин, уже зафіксовано понаднормову кількість хворих на коронавірус.

Денис Шмигаль наголосив, що люди необдумано ігнорують поради медиків, адже тепла погода зовсім не є гарантією того, що вірус став менш небезпечним. А місцеві політики, прагнучи задовольнити очікування громадян, готові і надалі послаблювати карантин, збираючи симпатії виборців напередодні місцевих виборів. Тому Шмигаль анонсував посилення контролю за дотриманням карантинних обмежень.

Не можна нехтувати цими речами, попри те, що літо, сонце, коронавірус стійкий до температури, до ультрафіолету і обирає собі нових і нових жертвМи вважаємо, що з понеділка ці два наших органи – Національна поліція і Держпродспоживслужба – повинні більш жорстко почати реагувати на всі ті події, які відбуваються. Ми не можемо допустити такого сценарію, який ми спостерігали в Італії та Іспанії. Ми будемо діяти далі жорсткіше, щоб українці були в безпеці“, – заявив він.