Через рік після звільнення з московського полону Балух опинився в реанімації після побиття

09.09.2020 06:41   -

Колишнього в’язня московщини Володимира Балуха прооперували, він перебуває в реанімації у важкому стані.

Про це написала народна депутатка від «ЄС» Ірина Геращенко у Facebook.

Володимир Балух знаходиться в лікарні швидкої допомоги, куди швидка привезла його опівдні. Скільки він знаходився без…

Опубліковано Iryna Gerashchenko Вівторок, 8 вересня 2020 р.

«Балух знаходиться в лікарні швидкої допомоги, куди швидка привезла його опівдні. Скільки він лежав без свідомості після звітування про побиття – невідомо, встановити це мають правоохоронці», – повідомила Геращенко.

Але лікарі досі баряться за нормалізації його стану, – зауважила депутатка.

«Поки що закінчилася операція, він перейшов у реанімацію. У Володі важка черепно-мозкова травма, операція була на голові, стан важкий, реабілітація потребує довгого часу», – завершила допис Геращенко.

Нагадаємо, що вночі 8 вересня, у Києві побили звільненого рік тому (7 вересня 2019 роки) в рамках обміну з РФ політв’язня Володимира Балуха. Про це в Facebook повідомив також екс-політв’язень, режисер Олег Сенцов. 

Володимир Балух був побитий сьогодні вночі. Його знайшли лише вранці. Зараз він у лікарні. Стан важкий. Подробиці з’ясовуються“, – написав Сенцов. 

Володимир Балух був побитим сьогодні вночі. Його знайшли тільки вранці. Зараз він у лікарні. Стан важкий. Подробиці з’ясовуються.Upd. Володя притомлений. Зламана рука та ключиця. Загрози життю нема.

Опубліковано Oleg Sentsov Вівторок, 8 вересня 2020 р.

Для довідки: після звільнення з полону в 2019 році Балух отримав квартиру в Києві від Фонду Пінчука. Він брав активну участь в акціях на підтримку Петра Порошенка і в акції руху “Ні – капітуляції” проти політики Володимира Зеленського на Донбасі. Нещодавно Балух оголосив, що піде на місцеві вибори від партії Порошенко “Європейська Солідарність”.

Опинився Балух у полоні в РФ у серпні 2017 року, де його засудили до 3 років і 7 місяців за “незаконне зберігання і носіння вогнепальної зброї і боєприпасів”, через рік – ще  до трьох років за “дезорганізацію роботи ізолятора”.  7 вересня 2019 року між Україною і Росією  відбувся обмін ув’язненими в форматі 35 на 35 .