Нові докази зірваної спецоперації СБУ, про яку Офіс президента нічого не чув

09.09.2020 06:44   -

Продовжується публікація доказів операції СБУ із захоплення “вагнерівців”, яку буцімто злило оточення Зеленського.

Після ганебної передачі затриманих в Білорусі бойовиків силовикам РФ, українська влада заперечує існування такої масштабної спецоперації.

Журналістка Яніна Соколова 8 вересня опублікувала нові аудіозаписи вербування українськими спецслужбами російських найманців із приватної військової компанії “Вагнер”, які воювали на Донбасі, першу частину цих розмов вона опублікувала 18 серпня.

Яніна заявила, що нові плівки із зізнаннями «вагнерівців» у злочинах на Донбасі їй надіслали наприкінці минулого тижня на електронну пошту. У файлі були аудіозаписи й документи.

На записах начебто куратор вербування «вагнерівців» говорить, що він «від Шамана», і розпитує Олексія Волгіна, Дмитра Григоряна і Дмитра Савицького про бойовий досвід на сході України.

Олексій Волгін розповів, що був у Дебальцевому, Луганську, працював медиком. Його підрозділ «Група Вагнера» збив Іл-76 14 червня 2014 року над Луганською областю. Командиром, за словами Волгіна, був особисто Вагнер, його називали позивним 221-й або по батькові Валерійович.

⚡️Нові плівки #Вагнергейт. Наприкінці минулого тижня мені на електронну пошту надіслали ось це. У файлі ми знайшли…

Опубліковано Yanina Sokolova Вівторок, 8 вересня 2020 р.