Борис Філатов: «Протягом попередньої та нинішньої каденцій для міської влади розвиток медицини Дніпра є пріоритетом»

07.12.2021 18:27   -
Автор:

У Дніпрі триває якісне переформатування єдиного медичного простору. Усі реконструкції виконуються з урахуванням безбар’єрності, комфорту лікарів і пацієнтів. Підтримка лікувальних закладів з боку міста, оновлення устаткування та комп’ютеризація також дозволяють їм плідно співпрацювати з НСЗУ та отримувати відповідне фінансування.

Будівлю, де розміщено амбулаторію № 6 Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 9, звели у 1986 році. Попри невеликий розмір медзакладу, він обслуговує понад 12,6 тис. дніпрян. Після ремонту, проведеного коштом НСЗУ, місто придбало для амбулаторії обладнання та меблі.

Місцевий мешканець Володимир Пікуш є пацієнтом закладу вже близько двох десятиліть. Чоловік також констатує позитивні зміни у міській медицині: «Усе змінилося. Молодці! Крім ремонту, стало зручно, що тепер можна записатися, аби не сидіти у черзі. Є де присісти. Усе добре».

Під час реконструкції врахували вимоги безбар’єрності. На вході звели функціональний пандус і зробили кнопку з викликом медичного працівника. Де необхідно є вказівники зі шрифтом Брайля і тактильна плитка. Всередині приміщення замінили мережі та комунікації, а головне – зробили перепланування, аби стало зручно маломобільним пацієнтам. Тепер тут є доступ до потрібних кабінетів і облаштувано доступну вбиральню.

Наступний етап — приведення до ладу підхідних шляхів до амбулаторії та естетичні зміни.

«Коштів НСЗУ нам не вистачило, щоб облаштувати все зовні. Тому міський голова пообіцяв розглянути питання ремонту доріжок та загального фасаду амбулаторії. Щоб пацієнтам було зручно», — сказала генеральна директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 9 Галина Одінцова.

В амбулаторії працюють 8 лікарів – їхні кабінети також відремонтували. «У нас є всі умови для роботи — від професійних до суто побутових. Я працюю тут 4 роки. Протягом цього часу бачу позитивні зміни. Ми вдячні за це — за увагу до лікарів і пацієнтів», — розповів лікар загальної практики сімейної медицини 6-ї амбулаторії В’ячеслав Лісовол.

Міський голова Дніпра Борис Філатов наголошує: як під час попередньої, так і за нинішньої каденції міська влада виділяла фінансування для розвитку муніципальної сфери охорони здоров’я.

«Ми поступово рухаємося в облаштуванні єдиного медичного простору та наших лікувальних закладів. Ми також досить тривалий час йдемо шляхом реформування та об’єднання медичних закладів. І у цій непростій ситуації ми завжди намагаємося максимально враховувати інтереси професійного середовища та пацієнтів. Так було і у випадку з цією амбулаторією», — сказав Борис Філатов.