Перед дзвінком до Путіна Джо Байден проведе переговори з українським президентом

07.12.2021 18:12   -

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден перед дзвінком до Володимира Путіна проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським, – повідомляє Independent з посиланням на високопоставленого представника Білого дому.

За його словами, Байден поговорить із Зеленським і лідерами ключових європейських союзників, щоб скоординувати своє послання і вже тоді обговорити його з президентом Росії.

Джерело Independent заявляє, що Байден планує висловити Путіну «глибоку стурбованість з приводу нарощування Росією військової потужності вздовж кордону з Україною».

«Президент проведе переговори так само, як він це робив у минулих дискусіях з Путіним — у професійній, відвертій, прямій манері, де він ясно дасть зрозуміти, що Сполучені Штати готові зробити для стримування агресії та дипломатії», — сказав чиновник.

Водночас журналістка CNN Наташа Бертран з посиланням на телефонну пресконференцію з чиновником Білого дому написала у Twitter, що розмова Байдена та Зеленського відбудеться після дзвінка до Путіна.

«Держсекретар Ентоні Блінкен говоритиме з президентом Зеленським перед цим відеодзвінком, а президент Байден спілкуватиметься з президентом Зеленським у наступні після цього дзвінка дні», — зауважив чиновник.

Білий дім підтвердив, що 7 грудня між президентом США Джо Байденом і президентом РФ Володимиром Путіним відбудеться захищений відеодзвінок. За словами речниці Білого дому Джен Псакі, під час переговорів американський лідер «підкреслить занепокоєння США військовою діяльністю Росії на кордоні з Україною та підтвердить підтримку Сполучених Штатів суверенітету та територіальної цілісності України». Раніше дату переговорів оголосив і Кремль.