Арахамія пропонує скоротити армію

15.10.2020 11:42   -

Голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в ефірі одного з телеканалів заявив про те, що він підтримує ідею скорочення чисельності української армії. На думку Арахамії, таке скорочення дасть змогу модернізувати Збройні Сили та зробити їх більш ефективними.

«Ми розуміємо, що бюджет – це цифра, якої завжди не вистачає. Стаття для оборони – захищена, але завжди немає достатньо коштів, щоб переозброювати армію, придбати нові речі, нове озброєння, нові технології, займатися вивченням. Якщо ми будемо зменшувати бюджет проїдання і трохи збільшувати бюджет на розвиток і інновації, то спроможність нашої армії буде зростати», – сказав Арахамія в ефірі телеканалу «Україна 24».

Точних цифр, до яких планується привести чисельність Збройних Сил Арахамія не називав.

Заява Арахамії уже викликала невдоволення у соціальних мережах, адже розмови про скорочення війська у той час, як іде війна з Росією більшістю сприймаються як зрадництво.

Чисельність української армії і без того не надто велика – всього 247 тисяч осіб, з них близько 193 – військовослужбовці. Тобто, на захист усієї країни маємо всього 190 тисяч військових. Враховуючи значну протяжність наших кордонів, деякі експерти навіть цю цифру вважають недостатньою. Наприклад, чисельність збройних сил Франції (що співставна з Україною по території) становить 203 тисячі військовослужбовців.

Нагадаємо, що вже цього року в українській армії планують скоротити понад 20 000 посад.