“Велике опитування” Зеленського: президент озвучив 2 питання з 5, які хоче поставити українцям

15.10.2020 12:20   -

Президент України Володимир Зеленський вирішив рятувати свій рейтинг опитуваннями – він вважає, що імітація зацікавленості в думці простих людей допоможе уникнути поразки “Слуг” на місцевих виборах. Не випадково ж опитування призначено на день виборів – 25 жовтня.

Непогана політична тактика – виборець приходить голосувати, а тут його чекають представники президента, який очолює “Зе-команду”. Вічливо посміхаються виборцям і нагадують людям про турботливого Володимира. Не агітація, зовсім.

А що ж Зеленський хоче спитати? Власне, рівень дурості озвучених Зеленським питань прямо вказує на ціль опитування – маніпуляція суспільною думкою в день виборів. Адже пояснити сформульовані Зеленським питання і їх доцільність дуже важко.

14 жовтня Зеленський розкрив перше питання: “Чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?“, – озвучив питання президент.

Серйозно? Відповідь на це питання вимагає всенародного опитування?! Кожного українця хвилює насправді не тривалість покарання, а його невідворотність.

Друге питання ще більш дивне: “Чи підтримуєш ти створення на Донбасі вільної економічної зони?“.

Уже б спитали, як українці ставляться до відкриття космічної бази на Місяці… Як можна обговорювати економічні питання Донбасу, якщо він окупований. А всі українці знають, що таке “вільна економічна зона”?

Або у авторів цих питань щось із головою, або саме опитування має на меті не отримання відповідей на ці питання, а щось інше. Наприклад – прихована політична агітація в день виборів чи відволікання уваги від більш актуальних питань напередодні виборів.

Багатьох українців обурило те, що Зеленський анонсував своє опитування у формі звернення на “ТИ”. Прагнення бути ближчим до народу у Зеленського чомусь набуває форми хамства.