Apple анонсувала Watch та iPad

16.09.2020 15:52   -

15 вересня компанія Apple провела традиційну велику вересневу подію цього року з презентації нових гаджетів та програмного забезпечення, на якій презентувала новий iPad, смартгодинник Watch Series 6 і не лише, – розповідає Pocket-lint.

Подія “Час летить” буде зосереджена на інших лінійках продуктів, таких як iPad і Apple Watch. Швидше за все, нам доведеться зачекати до жовтня на iPhone 12.

Apple завершила оновлення для лінійки iPad, у вигляді абсолютно нового iPad Air та восьмого покоління стандартного iPad. Обидва вони виглядають справді чудовими варіантами для цінових рівнів “середнього класу”, які орієнтована на Apple, нижчими за витрати від iPad Pro, але все одно приносячи деякі ті ж чудові можливості або навіть деякі оновлення. 

Представляємо iPad Air. Потужний. Барвисті. Чудово. З приголомшливим 10,9-дюймовим рідкокристалічним дисплеєм. Працює на новому A14 Bionic з нейронним двигуном, нашим найсучаснішим чіпом за всю історію. Доступний у п’яти чудових кольорах. І оснащений швидким, простим і безпечним Touch ID, вдосконаленими камерами, USB-C та підтримкою аксесуарів, включаючи Magic Keyboard та Apple Pencil”, – представили новинку виробники.

Pocket-lint провели порівняння і зовнішнього вигляду, і технічних характеристик.

Новий iPad Air знаменує собою досить серйозну зміну в лінійці, широко застосовуючи зовнішній вигляд iPad Pro – він має ці закруглені кути і рівні рівні краї, що робить його, мабуть, сучаснішим із двох планшетів. 

Він також поставляється в широкому діапазоні кольорів, включаючи срібло, космічний сірий, рожеве золото, зелений та блакитний – що дає широкий вибір стильних варіантів на вибір.

Дата випуску iPad Air 2020

Тим часом його дисплей збільшено до 10,9 дюймів, а технологія Liquid Retina від Apple гарантує, що його чіткість та деталізація майже не мають собі рівних. Це також приносить переваги, такі як True Tone, для точного кольору та антиблікового покриття. 

Натомість iPad 2020 року, навпаки, все залишається незмінним, дотримуючись дизайну, який працював до цього часу, і не вносить серйозних змін. Він доступний у сірому, срібному та рожевому золоті, як і раніше. 

Він має 10,2-дюймовий дисплей Retina, що також забезпечує чудову якість зображення та кольори, які можуть бути менш щільними в пікселях, ніж Air, але все одно вражатимуть більшість користувачів попри відсутність True Tone. 

Технічні характеристики та обладнання

IPad Air 2020 є трохи великим пристроєм на апаратній панелі для Apple – він перший має новий флагманський чіп A14 Bionic, і це робить, напевно, надзвичайну продуктивність. 

Завдяки 5-нанометровому процесу, це найсучасніший чіп, який повинен зробити Air комфортним для редагування відео 4K, легко працювати з вимогливими іграми та багатозадачністю. Це великий стрибок в енергетичному вираженні порівняно з останнім Air, а також запас, потужніший за новий iPad.

Натомість iPad восьмого покоління використовує A12 Bionic, щоб збільшити продуктивність на 40% порівняно з попередньою моделлю, навіть якщо він буде трохи повільнішим, ніж мікросхема Air.  

Інша відмінність полягає в заряджанні та передачі даних – iPad Air використовує USB Type C для набагато більшої підтримки універсального кабелю, тоді як iPad поки тримається Lightning. 

Камери

Новий iPad Air має 7-мегапіксельну селфі-камеру для відеодзвінків та інших цілей, але отримує гарний удар на задній камері, поєднуючи iPad Pro з 12-мегапіксельною камерою, яка може управляти відео 4K.

Тим часом iPad тримається своєї 8-мегапіксельної задньої камери та селфі-камери FaceTime HD, жодна з яких не запалить ваш світ, але, безумовно, зробить свою справу. 

Ціна

Щодо ціни між цими двома моделями також є певна прогалина, в основному в результаті оновлення iPad Air, який починається від 599 доларів США (579 фунтів стерлінгів) лише для Wi-Fi, тоді як моделі Wi-Fi та стільникового зв’язку починаються з 729 доларів (709 фунтів стерлінгів). 

Анонсовано оновлення всіх операційних систем

Apple заявила, що апаратні продукти, анонсовані 15 вересня, матимуть нове програмне забезпечення. Компанія випустить ряд оновлень програмного забезпечення (iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 і tvOS 14) 16 вересня.

Apple анонсувала Watch Series 6, в яких з’явиться новий датчик здоров’я: можна буде виміряти насиченість крові киснем.

Годинник оснащений новим чипом S6, який, за словами Apple, є двоядерним процесором на основі A13 Bionic, як в iPhone 11.

Apple заявляє, що екран Apple Watch Series 6 буде у 2,5 рази яскравішим в умовах роботи на відкритому повітрі, а також матиме постійно ввімкнений  висотомір.

Гаджет буде представлений у  декількох нових кольорах, зокрема — синій, золотий, сірий, графіт, та червоний.

Вартість Apple Watch Series 6 — від 399 доларів за версію з GPS. Оформити попереднє замовлення можна вже сьогодні, доступний він буде з п’ятниці.