«Антонов» представив перший військово-транспортний літак для сертифікаційних випробувань

28.12.2021 19:25   -

Державне підприємство «Антонов» продемонструвало перший військово-транспортний літак Ан-178-100Р №001, призначений для проведення льотних сертифікаційних випробувань, – повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Гендиректор «Антонов» Сергій Бичков зазначив, що літак передають базі доопрацювань для проведення наземних та льотних випробувань.

За його словами, на виготовлення літаків для Міністерства оборони держава через «Укрексімбанк» виділила «Антонову» практично безвідсотковий кредит, і підприємство вже отримало від Міноборони близько мільярда грн.

ДП «Антонов» показало новий військово-транспортний літак Ан-178-100Р -  Новости MoB

«Такого літака в цьому класі ще не було на нашій території, тому він потребуватиме дуже ретельного, надійного проведення випробувань за всіма параметрами для того, щоб зробити перший політ. Я не підпишу акт, якщо не переконаний у тому, що перший політ буде повністю безпечний і надійний. У Радянському Союзі й близько такого літака не було, і наразі у Росії тим більше немає», – розповів Бичков.

Ан-178-100Р – літак нового покоління, може використовуватися для перевезення особового складу, доставлення озброєння та легкої військової техніки посадковим та парашутним способами, а також для транспортування вантажів. 

Міністерство інфраструктури хоче придбати п’ять літаків Ан-158 у «Антонов» для Національного авіаперевізника Ukranian National Airlines. Підписання відповідних контрактів очікується у I-II кварталі 2022 року.