Американці не готові підтримати Трампа на виборах, як і його незаконні спроби лишитись на посту

09.07.2020 13:09   -
Автор:

Шанси на переобрання цього листопада Дональда Трампа, схоже, за останній місяць різко скоротилися. Моделі прогнозування виборів тепер дають йому лише мінімальний шанс бути переобраним у листопаді. Але оскільки його перспективи на законну перемогу згасають, його критики переживають, що він може спробувати утримати владу незаконними засобами. Теорії про те, що може статися, варіюються серед експертів, які аналізують містера Трампа, який вже заявляє про шахрайство та відмову залишати Білий дім після того, як його претендент Джо Байден переможе на виборах і урочисто має бути введений в посаду, аж до закликів збройного повстання та насильства проти демократів, – повідомляє Economist.

Новий звіт дослідницької групи Фонду демократії, колективу дослідників громадської думки та політологів, дозволяє припустити, що напрочуд значна меншість американців готова поставити під сумнів результат виборів у листопаді і точно не готові підтримати насильство. Згідно з опитуванням американців, детальним у звіті, опублікованому у червні, 18% респондентів (у тому числі 29% республіканців) вважають, що Трампу буде доречним все ж таки відмовитись від посади, навіть у разі, якщо він почне стверджувати, що програв через широкомасштабне незаконне голосування.

Нагадуємо, що перемога Джо Байдена на виборах президента США у листопаді 2020 року може стати корисною для американського фондового ринку попри те, що на Уолл-стріт вважають по-іншому, – про це пише Markets Insider із покликанням на повідомлення аналітиків JPMorgan.

На Уолл-стріт вважають, що перемога демократа в листопаді буде негативною для ринку акцій. Однак на нашу думку, такий результат виборів є нейтральним і навіть близький до позитивного для фондового ринку США,– написали у записці до клієнтів аналітики банку JPMorgan на чолі з Дубравко Лакос-Бухасом.

Автор – Боніфацій