Amazon покарали штрафом за порушення санкцій США – компанія продавала товари в окупованому Криму

09.07.2020 17:04   -
Автор:

Amazon  заплатить 134 553 доларів США за порушення санкцій, бо компанія продавала товари у Криму, Ірані та Сирії, хоча доволі невелика сума штрафу відображає “те, що явні порушення Amazon були непримітними та добровільно розкриваються“, – заявило в середу Міністерство фінансів.

Amazon вирішила розрахуватися з Департаментом фінансів Управління контролю за іноземними активами після продажу товарів санкціонованих осіб, фізичних осіб , які перебувають або працюють в іноземних місіях Куби, Ірану, Північної Кореї , Судану, Криму та Сирії. Порушення мали місце в період з 2011 по 2018 рік.

Міністерство фінансів США заявило, що Amazon вже вжила заходів для виправлення своєї автоматизованої системи, яка відстежує можливі порушення санкцій. Грошовий штраф міг перевищити 1 мільярд доларів.

У деяких випадках у наказах конкретно посилаються на санкціоновану юрисдикцію, місто, що знаходиться в межах санкціонованої юрисдикції, або звичайне альтернативне написання санкціонованої юрисдикції, але процеси перевірки Amazon не позначають транзакцій для перегляду. Наприклад, процеси скринінгу Amazon не позначали замовлення з адресними полями, що містять адресу в “Yalta, Krimea”, – йдеться у повідомленні Міністерства фінансів США.

Автор – Боніфацій