Максим Бужанський бере приклад із Зеленського – також «забув» задекларувати свої доходи

09.07.2020 17:27   -

Нардеп Бужанський – людина не бідна. Втім, багатство в Україні законом не заборонено.

А от приховування своїх доходів і подання неправдивих відомостей у декларації – уже не жарти і може мати правові наслідки.

Зокрема, йдеться про бізнес-діяльність дружини Бужанського Вікторії, яка займається організацією і проведенням різноманітних заходів. Дана діяльність може приносити чималі гроші, втім про це джерело доходу Бужанській скромно не повідомив у декларації.

«… судячи із соцмереж Вікторії, вона разом зі своєю подругою також займається організацією різноманітних бізнес заходів – тренінгів, конференцій, корпоративів. У профілі Instagram Вікторія вказує, що є співзасновницею івент-агентства “2eventtime. Виходить, що проводить заходи Вікторія безкоштовно, адже жодних доходів від цієї діяльності Бужанський у декларації не вказав», – підкреслюють журналісти ресурсу «На гачку».

Втім, судячи з задекларованих доходів Бужанського, його дружина може дозволити собі працювати безкоштовно. Адже у 2019 році Максим Бужанський позичив комусь 350 тисяч доларів, а у 2019 році, вже його 18-річний син позичив комусь 332 тисячі доларів.

Непогані фінансові операції…

Але це все – є у декларації (як і квартири його батьків і дружини). Але немає в декларації квартири, власником якої є сам Максим Бужанський.

«Це двокімнатна квартира у середмісті Дніпра, на вулиці Ульянова. Право власності на неї у нардепа з 2004 року. А от у жодній декларації він про неї не згадує. А це між іншим, декларування завідомо недостовірних відомостей. Як мінімум адміністративна відповідальність, як максимум – кримінальна», – вказують автори розслідування.

А ще Бужанський забув про те, як члени його родини інвестували у нерухомість – у 2019 році дружина Бужанського Вікторія Кісрієва інвестувала у нову квартиру в майбутній новобудові у Дніпрі – це житло на майже 140 квадратних метрів та одне паркомісце. Інвестиційна угода укладена із ТОВ “Будівельно-монтажне товариство Дніпро”. Ця компанія наразі будує лише один житловий комплекс. Це ЖК “Женева” на вулиці Короленка. На сайті забудови вказано, що житло на майже 140 квадратних метрів – єдине і найбільше у житловому комплексі, розміщене на третьому поверсі і коштує 2,3 мільйона гривень.

Наявність купи грошей і нерухомості не позбавляє Бужанського бажання отримувати при цьому допомогу від держави.

«Попри мільйонні статки родини, Максим Бужанський не гребує брати компенсацію з бюджету за оренду житла або винайму готельного номера у Києві – як народний депутат. Наприклад, проживання нардепа у столиці в жовтні та листопаді 2019 року обійшлося нам з вами у 80,6 тисяч гривень. До речі, ці компенсації Бужанський також мав задекларувати. Але чомусь не вніс у декларацію. Може посоромився?», – припускають журналісти.