Активність у будь-якому віці: слухачі Університету третього віку провели відкриті тренування та святковий виступ просто неба

22.08.2021 11:05   -

У Дніпрі на Фестивальному причалі відбувся показовий виступ слухачів Університету третього віку, присвячений Дню Незалежності України. Понад 250 учасників проєкту продемонстрували досягнення у найпопулярніших, серед людей поважного віку, спортивних напрямах: фітнес-програма, китайська гімнастика плейстик і скандинавська ходьба.  

«Цей виступ не лише зібрав учасників проєкту «Університет третього віку», захід є презентацією для 17 регіонів України, представники яких з’їхалися сюди у Дніпро, щоб дізнатися більше про розвиток активних видів спорту серед людей поважного віку. Цими днями наше місто є центром обміну досвідом щодо реалізації подібних проєктів. Ідея живе, розвивається, а в УТВ збільшується кількість напрямів і слухачів», – зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько. 

Зі свого боку спеціалістка управління з питань розвитку соціального захисту населення згаданого департаменту Вікторія Дерець додала: «Наш проєкт є вкрай важливим для людей поважного віку, адже це дозволяє їм ось так виходити на площі міста та виступати, а ще тренуватись, рухатись, танцювати, навчатися, опановувати нові дисципліни та й загалом радіти життю. Ми щасливі, що до нас приєднується все більше людей. Наразі в Університеті третього віку налічується 13 тисяч слухачів, і набір триває».

Учасниця виступу Тетяна Синенко каже, що їй дуже подобається знову бути студенткою. 

«Я вже 4 роки поспіль є слухачкою університету, регулярно відвідую лекції з психології, комп’ютерної грамотності, а також зі здорового способу життя. Сьогодні ми виступаємо, демонструємо достатньо жвавий спортивний танець і водночас представляємо наше рідне місто Дніпро. Така активність заряджає енергією та допомагає усім нам долати будь-які складнощі по життю»

Довідка. Університет третього віку у Дніпрі – це унікальний соціальний проєкт для людей поважного віку. Дніпро – перше місто в Україні, де проєкт підтримується на рівні місцевої влади і налічує рекордну кількість студентів елегантного віку – близько 13 тисяч. Записатися до університету можна, завітавши до офісу за адресою: вул. Стракозацька, 40-Б. При собі необхідно мати паспорт і пенсійне посвідчення.