500 синьо-жовтих моделей ракет злетіли на фестивалі #DniproOpenSky – це рекорд України

22.08.2021 20:07   -
Автор:


Десятки цікавих локацій, тисячі усміхнених гостей, справжні літаки та рекорд України. У Дніпрі на аеродромі Кам’янка втретє розгорнули фестиваль повітроплавання #DniproOpenSky. Крім розважальної програми, глядачі змогли побачити, як 500 моделей ракет здійнялися у небо.

Такий запуск став рекордом України. 
Для нього знадобилося зо два місяці підготовки. Вона відбувалась спільно з Федерацією ракетомодельного спорту України та Асоціацією «Ноосфера».

Її представник Іван Аксьоненко розповідає: «Кожну модель робили вручну: одні блакитні, а інші – жовті. Подібний масштабний рекорд встановлюватимемо вперше. І вирішили приурочити до 30-річчя Незалежності України. Моделі здійматимуться у небо й утворять стяг нашої країни». 

Фестиваль повітроплавання #DniproOpenSky – своєрідний день відкритих дверей для усіх, хто мріє про небо: «І до Дня Незалежності всі гості будуть свідками історичної події, бо такий запуск унікальний», – наголосила організаторка фестивалю Оксана Семехіна.

«Дуже приємно, що саме у Дніпрі фіксуються подібні рекорди, бо вони стимулюють цікавість до науки, особливо молоді. На мою думку, найбільша цінність сьогодні – не табличка, а заохочення молодого покоління до розробок», – розповіла керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова. 

За лічені секунди пів тисячі моделей ракет піднялися у небо. У перших рядах глядачів – Андрій Перетокін з дружиною та донькою: «Чекали довго, знаю, що, аби все перевірити, потрібен час. Ми у голові намалювали собі, як виглядатиме запуск, і так вийшло. До рук навіть ракета блакитна спустилася».

«Дуже масштабний запуск був, ми такого не очікували, подібного не бачили, та головне, що це було безпечно. Дякую організаторам», – розповіла про перші враження після пуску Марія. Вона прийшла на фест із родиною.

«#DniproOpenSky підтримується міською владою з 2016 року. Подібні фестивалі дуже потрібні нашому місту, бо майже кожен з нас з дитинства мріяв літати, і для когось сьогодні здійснилася, можливо, навіть частинка бажаного – політав на літаку чи повітряній кулі. Цьогоріч Дніпро подав заявку до Українського культурного фонду з проєктом «Гравітація-Нова» на отримання статусу «Велика культурна столиця України-2022», за результатами він набрав найбільшу кількість балів!», – підсумувала головна спеціалістка відділу культурно-мистецьких заходів управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олена Волик.
Фестиваль триватиме на аеродромі Кам’янка до 23 серпня.