Німеччина передала Україні 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca на шість млн євро

22.08.2021 11:04   -

Посол Федеративної республіки Німеччина в Києві Анка Фельдгузен передала міністру охорони здоров’я Віктору Ляшку як термінову допомогу в боротьбі з пандемією 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca на загальну суму приблизно 6 млн євро, – повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на пресреліз німецького посольства.

«Посол Анка Фельдгузен передала 21 серпня 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca міністру охорони здоров’я України Віктору Ляшку. Вартість цих доз становить приблизно 6 млн євро. Транспортні витрати були покриті в рамках Механізму цивільного захисту ЄС (UCPM)», – йдеться у повідомленні.

Передача відбулася напередодні візиту федерального канцлера Ангели Меркель до Києва. Зазначається, що Меркель раніше пообіцяла ці дози вакцини Україні як термінову допомогу в боротьбі з коронавірусною пандемією.

«З початку пандемії Німеччина солідарно стоїть пліч-о-пліч з Україною і надала їй апарати штучної вентиляції легенів, маски і медичне обладнання загальною вартістю 76 млн євро. Німеччина надає підтримку в боротьбі з пандемією загальним обсягом 2,2 млрд євро, більша частина цієї суми надається для глобальної ініціативи COVAX», – додали в посольстві.

Зображення

Меркель раніше пообіцяла ці дози вакцини Зеленському як термінову допомогу в боротьбі з коронавірусною пандемією.

На початку липня уряд Німеччини ухвалив рішення передати до кінця року третім країнам щонайменше 30 мільйонів доз вакцин від виробників AstraZeneca та Johnson&Johnson. 80% від цієї кількості будуть надані ініціативі COVAX, ще 20% поставлять на двосторонній основі.