Влада у Дніпрі не підтримує декомунізацію, – Кирило Дороленко

14.04.2018 13:15   -
Автор:

Влада у Дніпрі не підтримує процес декомунізації та майже нічого не робить в цьому напрямку. Про це в спеціальному коментарі інтернет-виданню “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” розповів громадьский активіст, депутат Чечелівської районної ради Кирило Дороленко.
“Коли зараз підіймають питання по Закону України «Про декомунізацію», влада намагається посилатися на те, що він вже немає сили, оскільки нібито терміни вийшли, і треба йти іншим шляхом. По Дніпру декомунізація пройшла, але вона не остаточна. Я знаю мінінум десятки об’єктів, які треба прибрати у місті, тому що деякі служби, на балансі яких були ці пам’ятники чи дошки, зробили вигляд, що вони не мають відношення до декомунізації”, – заявив він.
Читайте также: Декомунізація в Дніпрі не завершена, – Єгор Гуськов
“Пам’ятаєте той скандал, коли таблички Щербицього і Брежнєва були біля облдержадміністрації? Закон прийшов, а вони залишалися. І, навіть, відкривали по мені кримінальне впровадження та депутатам міської ради, бігали-виступали. Тому ви можете побачити, що влада в принципі не підтримує зараз цей процес, вони намагаються його замовчувати, нічого не робити у цьому напрямку”, – зазначає Кирило Дороленко.
Активіст розповідає, що націоналістично та патріотично налаштована громадськість підтримує і підказує, де що знайти, дають світлини радянських дошок, пам’ятників. А ті хто проти, звісно кажуть: «А що ви робите?».
Читайте также: В Днепре власти не спешат выполнить закон о декоммунизации
“Якщо підсумувати це все, то можна сказати, що для влади процес декомунізації зупинився, а для громадськості продовжується, і ви будете бачити постійні питання по пам’ятнику комсомольців, який знаходится на Соборній площі. Так само пам’ятник “Комінтернам” на Карунах. За останній рік там були спроби показати владі, що у нас проблеми у цьому напрямку, але вони не реагують на це”, – зауважив Кирило Дороленко.