Учасники побиття майданівців переховуються за кордоном

30.11.2015 17:09   -
Автор:

Активісти обурені, що організатори та учасники низки нападів на них досі не покарані.
Про це сьогодні йшлося на прес-конфренції у Дніпропетровську, передає Depo.Дніпро.
Голова ГО “Майдан Січеслав” Віктор Романенко нагадав, що перший масовий напад на активістів стався 8 травня 2013 року. Нападали молодики спортивної статури. За подібною схемою напад здійснили на активістів Євромайдану 25 листопада 2013 року. Найбільш масовою була сутичка 26 січня 2014 року, коли “тітушки”, що нападали на активістів ховалися в будівлі ДніпрОДА. В першому і останньому випадках на місці подій бачили лідера клубу дзюдо Данила Воловича. Зараз він перебуває у розшуку.
Побиті активісти Майдану бачать, як їхні кривдники гуляють на свободі - фото 1
“Учасники гуляють на Карла Маркса та питають: “Віктор Михайлович, як здоров’я?” Вони нормально стоять біля готелю “Україна”, біля Дому Побуту – там заклад. Постійно там бачу ті ж обличчя, які кидали в нас урнами 8 числа”, – повідомив Романенко.
Начальник відділу комунікацій Головного управління Національної поліції Ганна Старчевська повідомила, що в ході розслідування подій 26 січня та 25 листопада опитані семеро постраждалих журналістів, 600 свідків, відпрацьовані 56 спортклубів та 52 охоронні фірми.
“Троє підозрюваних, які встановлені, в тому числі людина, яку називали (йдеться про Воловича, – ред). знаходяться в розшуку. У нас є оперативна інформація, що вони знаходяться на території іншої держави”, – заявила Старчевська.
Вона вказала, що в поліції та прокуратурі найближчим часом плануються заходи за участі громадськості щодо обговорення ефективності роботи правоохоронців.