Міський голова Підгородного звернулася до поліції через тиск депутатів

30.11.2015 18:11   -
Автор:

Новообраний міський голова Підгородного Галина Кузьменко звинувачує депутатів у тиску.
26 листопада у підгородненській міській раді відбулася перша сесія, на якій новообраний міський голова Галина Кузьменко дала присягу й отримала посвідчення. Після того, розповідає Кузьменко, представники «Опозиційного блоку» запросили її в окремий кабінет привітати. Там Алла Свєчкіна та Олександр Зелений (представники «Опозиційного блоку» та «Нової політики») почали вимагати назвати кандидатуру секретаря.
Про це йдется у сюжеті “Громадського ТБ Дніпро”.
Міський голова попросила деякий час, аби познайомитися з новообраними депутатами та підготувати наступне пленарне засідання. Однак депутати самостійно провели вибори секретаря нової міської ради, обравши Аллу Свєчкіну. «При тому всі папери, мандати та скринька для таємного голосування були приготовлені заздалегідь», — зазначає Галина Кузьменко.
Олександр Зелений, депутат міської ради говорить: «Так, у міського голови є 30 днів для прийняття цього рішення, але Галина Василівна декілька разів сказала, що має кандидатуру секретаря. Тоді чому тягнути? Ми не хочемо, щоб у цей період відсутності секретаря вона мала одноосібне право керування. Тому ми обрали свого секретаря».
Поспілкуватися з представницею «Опозиційного блоку» Аллою Свєчкіною, яку в такий спосіб призначили секретарем міської ради, Громадському ТБ Дніпро так і не вдалося. Вона декілька разів переносила зустріч, обіцяла передзвонити та врешті-решт перестала відповідати на наші дзвінки.
Зараз Галина Кузьменко скасувала це рішення міськради та призначила наступне пленарне засідання на середу, 2 грудня, аби в законний спосіб обрати секретаря.
Галина Кузьменко балотувалася на посаду міського голови вперше (від партії «Нова політика») і перемогла на виборах міського голови, обійшовши на 70 голосів представника партії «Укроп» Сергія Товстика. На третьому місці лишилася кандидатка від «Опозиційного блоку» Алла Свєчкіна.