Що робили дніпропетровські депутати під час 33-ої чергової сесії обласної ради

14.08.2015 21:57   -
Автор:

Депутати створили перші сім сільських і три селищних об’єднаних громади та звернулися до центральної влади щодо якнайшвидшого узаконення місцевих референдумів.
Про це передає 9 канал.
У Дніпропетровську пройшла 33-я чергова сесія обласної ради, яку присвятили питанню децентралізації влади в регіоні. На порядку денному — голосування про утворення територіальних громад окремих районів регіону та зміни до Перспективного плану щодо формування. Своїм рішенням депутати створили перші сім сільських і три селищних об’єднаних громади.
Вони об’єднали населені пункти 29 існуючих рад. У всіх новостворених об’єднаннях також призначені вибори глав громад, які пройдуть 25 жовтня 2015. Зокрема, на сесії були створені Богданівська, Вербовська, Ляшківська, Солонянська, Сурсько-Литовська, Ювілейна, Жовтнева, Новоолександрівська, Новопокровська і Елізаровська об’єднані територіальні громади.
За новим бюджетним кодексом, об’єднані громади вже до кінця цього року мають отримати ряд податкових та бюджетних преференцій. А саме: збільшення та введення ряду податків та 183 мільйони гривень на розвиток об’єднань громад від фонду регіонального розвитку.
Ці кошти очікують після підписання певного документу Кабінетом Міністрів.
На кінець сесії депутати додатково схвалили звернення до президента України, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради щодо якнайшвидшого врегулювання питання організації та порядку проведення місцевих референдумів.