Новообраних мерів та селищних голів навчатимуть сучасному управлінню територіями

11.09.2015 08:39   -
Автор:

Дніпропетровська обласна рада разом з провідними німецькими експертами та українськими науковцями розробили нову навчальну програму «Ефективний лідер». Вона спрямована на підготовку і підвищення кваліфікації новообраних міських, селищних голів і впроваджуватиметься після місцевих виборів 2015 року. Курс базується на досвіді баварських муніципалітетів та враховує проблематику і потреби управлінців Дніпропетровщини.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу облради.
«Цього року відбудуться місцеві вибори і нові управлінці потребуватимуть певних знань. Ми залучаємо світових експертів та сучасні практики управління територіями, щоб міські і селищні голови були ефективними у будь-яких умовах»,– зазначив голова Дніпропетровської облради Євген Удод.
Нова програма розроблена на замовлення Дніпропетровської обласної ради у співпраці з Фондом Ганса Зайделя в Україні та Інститутом врядування. Впровадять її на базі Дніпропетровського регіонального інституту держуправління Національної академії державного управління при Президентові України.
Читайте також: Что скрывают облсовет и облгосадминистрация?
«Ця програма – абетка для мерів. Людина, яка після обрання перший раз зайшла в кабінет і почала виконувати функцію міського чи селищного голови, має щодня виконувати обіцянки, які давала своїй громаді. Для цього потрібні спеціальні знання: як це реалізувати на практиці. Курс надасть необхідний мінімум для ефективного управління територією. Ми покажемо керівникам можливості, які у них є вже сьогодні, які можуть зробити їх місто чи село заможнішим та успішним», – відзначає один із розробників навчального курсу, голова правління громадської організації «Інститут врядування» Анатолій Чемерис.
За словами експерта Фонду Ганса Зайделя професора Юргена Вальхсхьофера (екс-бургомістр міста Динкельсбюль, Баварія), на виборах громадяни обирають особистість. Їх не цікавить дипломи, їх хвилює – чи можуть вони довіряти кандидату. «Тобто, керівником території може стати людина, яка не має професійних якостей для виконання цієї роботи. Логічно, що після обрання на посаду, йому можна запропонувати пройти певну підготовку. Наш курс показує як функціонує система управління, як відбувається економічне життя. Також управлінці повинні освоїти самоменеджмент, навчитися керувати людьми, співпрацювати з громадськістю і багато іншого», – розповів німецький експерт.
Керівник проектів Фонду Ганса Зайделя в Україні, республіці Молдова та Румунії Даніель Зайберлінг підкреслив, що даний навчальний проект можна буде впроваджувати в усіх регіонах України.
Читайте також: В Дніпропетровську виборчий процес розпочався вчасно, – ОПОРА