В Дніпропетровську виборчий процес розпочався вчасно, – ОПОРА

10.09.2015 15:38   -
Автор:

Дніпропетровські обласна і міська виборчі комісії провели свої перші засідання у визначений законом термін. Присягу склали більше половини членів комісій від їх складу.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ГО “ОПОРА”.
7 вересня, на наступний день після сформування нового складу, своє перше засідання провела Дніпропетровська міська виборча комісія. В день проведення засідання з’ясувалося, що комісія змінила свою адресу і переїхала з будівлі міської ради, де знаходилася всі попередні виборчі кампанії, до приміщень обласної ради за адресою пр. Кірова, 2.
Читайте також: У Дніпропетровську міську територіальну комісію “сховали” у будівлі облради
Утім це не завадило проведенню засідання. На ньому були присутні 17 з 18 членів комісії, всі вони прийняли присягу та розглянули першочергові організаційні питання. Була відсутня лише Барлюта Анастасія Володимирівна, делегована до складу комісії політичною партією Всеукраїнське об’єднання “Свобода”.
Перше засідання Дніпропетровської обласної виборчої комісії відбулося 8 вересня о 16:00 в приміщенні Дніпропетровської облради. Засідання відвідали і склали присягу 16 з 18 членів комісії. З невідомих причин були відсутні Дронов Олександр Юрійович, делегований до складу комісії партією Сергія Тігіпка “Сильна Україна”, і Собко Юрій Олексійович, делегований до складу комісії політичною партією “Наш Край”. Головою Дніпропетровської обласної виборчої комісії, яку сформувала ЦВК, став Шандиба Павло Павлович (суб’єкт подання – місцева організація партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”) . Він очолював цю комісію з 2010 року, але тоді представляв Партію регіонів.
На засіданні Дніпропетровської обласної виборчої комісії був розглянутий порядок денний з 15 питань, здебільшого організаційного характеру. Серед іншого члени комісії прийняли рішення дозволити бути присутніми на засіданнях комісії посадових осіб обласної ради (у кількості не більше 3 осіб) та представникам місцевих осередків політичних партій до часу реєстрації уповноважених від партій (у кількості не більше 1 особи від кожної організації).
За коментарями звертайтесь:
Сергій Федько – координатор виборчих програмГромадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380994263118
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.