На Дніпропетровщині почалось передвиборче розповсюдження “чорного піару” (ФОТО)

11.09.2015 08:00   -
Автор:

Напередодні старту передвиборчої кампанії у м. Кривому Розі, спостерігачами ОПОРИ помічено розповсюдження чорного піару. Листівки з карикатурними зображеннями ймовірних кандидатів спостерігають активні користувачі соціальних мереж та жителі міста.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу громадської мережі.
Поширення інформації відбувається на сторінках «Перець Криворізький» у мережі Fb та Vk, також ресурс має власний інтернет-сайт (http://perec.kr.ua/). 8 та 9 вересня почали з’являтися провокативні публікації з карикатурами на ймовірних учасників виборчих перегонів. Також, роздруковані матеріали подібного змісту розміщені на вуличних стовпах та дошках оголошень.
Героями чорного pr стали: Костянтин Караманіц (представник «Партії «Відродження»); Микола Колесник (УКРОП); Костянтин Усов (народный депутат ВР від «БПП «СОЛІДАРНІСТЬ») та Ольга Бабенко («Батьківщина»).
Автор провокативних матеріалів залишається невідомим. У соцмережах та на сайті відсутні будь-які контакти, зазначена лише електрона адреса. Дніпропетровська прес-служба звернулась за вказаною адресою з питанням про наявність підстав для розповсюдження інформації.Відповіді отримано не було.
Нагадуємо, що відповідно до п. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори»: «Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію – суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями.»
За коментарями звертайтесь:
Сергій Федько – координатор виборчих програмГромадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380994263118
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.