Губернатор запропонував назвати вулицю на честь загиблого журналіста-героя АТО

24.06.2015 14:47   -
Автор:

Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко запропонував назвати одну з дніпропетровських вулиць на честь журналіста Олександра Чернікова, який загинув під час бойових дій в зоні АТО.
Відповідний лист направлено до Дніпропетровської міської ради, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
«Трагічна ситуація на Донбасі відкриває для українців імена сучасних героїв – простих хлопців, які віддали своє життя за мир та спокій Батьківщини. Їх подвиг гідний нашої вдячності та шани. Вони повинні назавжди залишитися в серцях земляків. Назви вулиць мають носити імена тих, ким пишається вся країна», – сказав Валентин Резніченко.
Олександр Черніков – дніпропетровський журналіст та перекладач, з 2004 року працював на 9 каналі репортером служби інформації. У 2007 році добровольцем пішов до лав української армії. Служив у 25-й окремій повітрянодесантній бригаді ЗСУ. Після демобілізації повернувся до журналістики та працював у проекті «Губернские хроники». Пізніше був прес-секретарем почесного консульства Туреччини у Дніпропетровську, ведучим програм «Резонанс ТБ», репортером «TheKyivTimes».
Читайте також: ДніпроОДА підтримала перейменування вулиць з радянськими назвами
У березні 2014 року, коли розпочалася антитерористична операція, Олександр Черніков був мобілізований до Збройних сил України. Воював у складі рідної для нього 25-ї повітрянодесантної бригади. 22 січня 2015 року загинув у кровопролитному бою. Олександру було 30 років. У нього залишилися дружина Ірина та маленька донечка Олена.
Читайте також: ДнепрОГА пикетируют с требованием об отставке Сафронова