Дніпропетровські активісти пікетували облраду та виступили з трибуни у сесійній залі (ФОТО)

29.04.2015 13:33   -
Автор:

Сьогодні, 29 квітня, відбулася позачергова сесія Дніпропетровської обласної ради, яку відвідали активісти ВО “Свобода”, “Правий сектор” та громадські організації міста.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
Раніше повідомлялось, що ВО “Свобода” планувала провести мітинг-пікет, метою якого було внесення до порядку денного позачергової сесії пункту про визнання Росії державою агресором та ЛНР і ДНР терористичними організаціями.
“Близько десятої години націоналісти та громада, визначивши ініціативну групу направилися до сесійної зали, де стикнулися з кордонами міліції, які намагалися завадити вільному проходу до зали засідання.
Зайшли, домоглися у президії (Удод був, Голова ОДА сидів поруч) надати час на оголошення заяви з трибуни і тількино сесія була відкрита, наш представник, свободівець, Максим Дорофєєв, оголосив заяву, щодо необхідності визнання Росії агресором та ЛНР і ДНР – терористичними організаціями.
Слово у відповідь на вимоги ВО “Свободи” взяв безпосередньо Голова ОДА Валентин Резниченко і запевнив, при чому зробив це на камери журналістів, що пункт про визнання Росії агресором та ЛНР і ДНР буде ОБОВ”ЯЗКОВО внесений на ЧЕРГОВУ сесію, яка відбудеться 28 травня.
Читайте також: Облрада обіцяє визнати Росію агресором наступного місяця
Депутати також запевнили, що саме на черговій сесії вони проголосують за це питання, мотивуючи це тим, що сьогодні до регламенту позачергвої сесії воно внесено не було, а з “голосу” вносити це надважливе питиння вони не можуть.
В нас є відео, де пан Резниченко і депутати обласної ради обіцяють Січеславщині, всій Україні визнати Росію агресором 28 травня.
Ми будемо моніторити ситуацію і обов”язково прийдемо на ту сесію.
Або вони визнають Росію агресором, або Свобода разом з побратимами з інших організацій винесе їх з сесійної зали.
Важко зламати колишніх ригів, але це можливо, якщо чинити системний спротив”, – пишуть дніпропетровські свободівці у фейсбук.
Читайте також: Итоги пресс-конференции днепропетровского губернатора: вопросов больше, чем ответов