3 ВУЗи Дніпра увійшли в ТОП-20 рейтингу Scopus

05.05.2024 12:27   -

Стали відомі результати щорічного рейтингу українських закладів вищої освіти. Цьогоріч до списку лідерів потрапили університети з різних міст, зокрема і з Дніпра, – пише «Наше Місто» з посиланням на Освіта.ua.

Результати рейтингу базуються на моніторингу наукових публікацій, випущених закладами освіти або їхніми експертами. Таким чином рейтинг складено на основі наукометричного аналізу науково-видавничої діяльності в Україні за даними бази даних SciVerse Scopus, зібраними в квітні 2024 року.

База даних Scopus включає понад 25 тисяч наукових видань у різних галузях, таких як технічні, медичні та гуманітарні науки. Сюди входять наукові журнали, матеріали конференцій, книги тощо.

У рейтинговій таблиці українські університети ранжуються за індексом Гірша, який враховує кількість наукових публікацій та їхнє цитування.

12 місце у рейтингу зайняв Дніпровський державний медичний університет. Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара посів 16 місце. Український державний хіміко-технологічний університет – 18 місце у рейтингу.