Розтрата 10 млн грн на ремонті доріг: гендиректору “Київавтодору” і спільникам повідомили про підозру

05.05.2024 14:06   -

Столичні правоохоронці викрили масштабну схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт доріг Києва. Збитки сягають 10 мільйонів гривень. Повідомлено про підозру п’ятьом особам, серед яких керівник “Київавтодору” Олександр Федоренко. Про це повідомляє 49000 із посиланням на Київську міську прокуратуру та поліцію Києва.

За даними слідства, група осіб, до складу якої увійшли директор та інженер “Київшляхбуду”, генеральний директор КП “Київавтодор”, а також директор та працівник одного з приватних підприємств, налагодили злочинний механізм заволодіння коштами з бюджету.

Зловмисники, зловживаючи службовим становищем, розробили схему, за якою ремонт доріг у Києві здійснювався з грубими порушеннями технологій та за завищеними цінами.

Використовуючи неякісні матеріали, які закуповувалися за значно більшою, ніж ринкова, вартістю, фігуранти справи змогли заволодіти бюджетними коштами в сумі близько 10 мільйонів гривень.

“Відремонтовані” таким чином дороги не відповідали жодним стандартам якості. Це не лише спричинило збитки державному бюджету, але й несе пряму загрозу життю та здоров’ю громадян.

Наразі всім фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (умисне заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.