27 квітня на Донбасі 1 український військовий загинув, а ще 4 отримали поранення

28.04.2021 09:04   -

Прес-служба ООС повідомляє, що в результаті обстрілів та диверсійної діяльності російсько-терористичних угруповань українська армія і український народ знову понесли втрати – 27 квітня на Донбасі загинув український військовий – його авто підірвалося на невідомому вибуховому пристрої. Разом із ним було поранено ще 3 військових.

… в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав травмування несумісні з життям. Ще три військовослужбовці дістали бойові травмування. Командування висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника. Воїнів доставлено до лікувального закладу та надано належну медичну допомогу. Стан їх здоров’я задовільний“, – сказано в повідомленні.

Стало відомо, що загиблий – 30-річний старший сержант Роман Гуляк родом з Хмельницької області.

Ще одного українського воїна було поранено біля Широкіного. Його стан також задовільний.

Загалом протягом минулої доби терористи 11 разів порушили режим припинення вогню. Для обстрілів російські найманці використовували міномети, гранатомети кулемети та стрілецьку зброю.

Поблизу ВОДЯНОГО російсько-окупаційні війська відкривали вогонь по позиціях українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а біля населеного пункту ОПИТНЕ – ще з протитанкового ракетного комплексу. Неподалік селища МАЙОРСЬК окупанти тричі обстрілювали позиції наших воїнів з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У передмісті ТАЛАКІВКИ збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл, використовуючи станкові протитанкові гранатомети, а біля населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ – автоматичні станкові гранатомети. У районі КАМ’ЯНКИ та ПАВЛОПОЛЯ ворог кілька разів відкривав вогонь з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів“, – уточнюють у прес-службі.

Станом на 7 годину ранку, 28 квітня, обстрілів не зафіксовано.