24 вересня відбудеться прем’єра фільма про 10 років солдатчини Тараса Шевченка і його повернення до любої України

24.09.2020 10:15   -

Масштабний історичний екшн «Тарас. Повернення», режисера Олександр Денисенко в кіно з 24 вересня!

І вже цієї п’ятниці, 25 вересня, дніпряни мають можливість не тільки подивитися кіно на великому екрані, а й поспілкуватися з творчою групою – виконавицею головної жіночої ролі Ганною Топчій та актором Юрієм Шульганом, – повідомляє Відкритий.

“Гості, які завітають до нас на прем’єру, – актори фільму і за сумісництвом випускники нашого Дніпропетровського театрального коледжу. Хочу окремо звернутися до студентів міста. Я розумію, що більшість з вас, переглядаючи кіноафіші, обирає голлівудські фільми про супергероїв. Але підтримуйте вітчизняних кіновиробників, дивіться українське кіно. Воно якісне, різножанрове та дійсно цікаве. На базі “КіноТеми” ми реалізували проєкт, завдяки якому всі бажаючі можуть подивитися і нові, і старі українські фільми, які вже стали класикою”, – розповідає кураторка прем’єри Олександра Ткач.

Стрічка «Тарас. Повернення» Олександра Денисенка, створена за підтримки Державного агентства з питань кіно, 24 вересня виходить в український прокат на 145 великих екранах.

Фільм українського режисера Олександра Денисенко «Тарас. Повернення» був визнаним кращим на Міжнародному кінофестивалі «Бруківка». 25 вересня його зможуть подивитися та оцінити і дніпряни.

«Тарас. Повернення» з 24 вересня у кіно1

Вже завтра на екрани виходить масштабний історичний екшн «Тарас. Повернення» про останні місяці заслання Тараса Шевченка в російській царській армії, що окупувала в середині ХІХ ст. казахські степи. 27 вересня( в неділю) запрошуємо вас на Спеціальний показ стрічки «Тарас. Повернення» за участі знімальної групи. Початок сеансу о 16:10. Після перегляду стрічки відбудеться обговорення та обмін враженнями з акторами та режисером фільму!Придбати квитки онлайн без черг ви можете за лінком: https://zhovten-kino.kiev.ua/movie/353783

Опубліковано Кінотеатр «Жовтень» Вівторок, 22 вересня 2020 р.

Фільм розповідає про останні тижні перебування Тараса у засланні. 1857 рік, Казахстан, Мангистау, Новопетрівська фортеця. Позаду 10 знущальних років у солдатах. Пройшло три місяці, як вийшов указ царя про його звільнення, але до місця ув’язнення Шевченка ніяк не доходить. Поки цей указ надійде, комендант фортеці бере Тараса під свій захист. Приїжджає агент охранки, щоб зробити від’їзд Тараса неможливим.

Допрем’єрний показ стрічки пройшов 9 березня цього року в національному музеї Тараса Шевченка до Дня народження українського митця. Через карантин прокат фільму довго відкладали.