Німецькі трамваї вже у Дніпрі

24.09.2020 10:12   -

У Дніпрі готують до виходу на маршрути трамваї із Німеччини. Цього року місто придбало 20 трамвайних вагонів у Лейпцигу. Наразі, до міста надійшла вже друга партія в кількості семи одиниць. Наразі їх адаптують до роботи на наших коліях, – повідомляє Прес-служба Міської ради.

Таким чином за кілька років планують повністю оновимо рухомий склад трамваїв у Дніпрі.

«Минулого року ми отримали 20 вагонів, які повністю переобладнали, й вони курсують на 15 та 11 маршрутах. Після вдалого досвіду, мер Борис Філатов прийняв рішення продовжити програму оновлення муніципального транспорту. Тож закупили ще 20 вагонів. Ми розглядаємо запуск цих трамваїв на 12 маршрут. Таким чином ми повністю оновимо рухомий склад за цим напрямком. Також розглядається доповнення вагонами маршрутів № 7, 17 та 19», – розповів директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Ігор Маковцев.

Трамваї переобладнують у міській вагоноремонтній майстерні – єдиній в Україні, де виконують такі адаптаційні роботи. Після ремонту термін експлуатації таких вагонів подовжується на 10-15 років.

Директор КП «Дніпровський електротранспорт» Володимир Кобець додав, що трамваї в гарному стані: «У кабіні водія передбачена система кондиціонування. У салоні всі елементи, які потребують заміни, будуть замінені. Перед виходом на маршрут трамваї будуть перефарбовані в колір бренду нашого міста. Трамваї у Німеччині пройшли глибоку модернізацію і мають сучасну систему управління, що дозволяє економити електроенергію на 40%. На маршрут трамваї вийдуть після повного добору вагонів і попереднього обкатування».