18-річна українка стала наймолодшою українською призеркою в історії після перемоги над росіянкою

06.10.2021 16:37   -

Збірна України з боротьби здобула другу медаль чемпіонату світу, і другу бронзову. Її авторка – 18-річна представниця Львівщини Олександра Хоменець.

Олександра виступає у ваговій категорії до 55-и кг, вона уперше в кар’єрі змагалася на дорослому чемпіонаті світу.

Вона розпочала виступ в 1/8 фіналу, але одразу програла 20-річній японці Цугумі Сакурай – 4:10. Утім, завдяки тому, що Сакурай пробилася до фіналу, українка отримала шанс поборотися за медаль у втішних сутичках.

Для виграшу “бронзи” Олександрі потрібно було виграти в двох інших суперниць, яких Цугумі пройшла на шляху до фіналу. У першому втішному раунді 18-річна українка у надвольовому стилі вибила 33-річну польку Роксану Засіну – програвала 0:6, виграла 8:6.

А безпосередньо у бронзовій сутичці українка зійшлася з титулованою росіянкою, представницею РФБ, Ольгою Хорошавцевою (дворазова чемпіонка Європи і чинна бронзова призерка чемпіонату світу).

Олександра програвала 0:4 на старті, перетворила цей результат у 8:4, тоді втратила перевагу – 8:8. Але на останніх секундах сутички заробила ще два бали і перемогла – 10:8!

Ця медаль стала першою в кар’єрі Хоменець на дорослих чемпіонатах світу (вона дебютувала на такому рівні), а також за підрахунками Суспільне Спорт зробила 18-річну Олександру наймолодшою призеркою чемпіонатів світу за весь час виступів України у жіночій боротьбі.