1 жовтня Аульський водовід буде відключений за борги

27.09.2019 17:15   -
Автор:

205 млн грн заборгувало за спожиту електроенергію комунальне підприємство обласної ради «Аульський водовід». 1 жовтня 2019 року ДТЕК Дніпровські електромережі змушений обмежити електропостачання підприємству-боржнику. Дніпровській обласній раді необхідно терміново вжити заходів для запобігання відключення і забезпечення жителів водою. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу ДТЕК.
Борги Аульський водовід накопичує з 2007-го року. Підприємство вже не раз опинялося під загрозою відключення, ризикуючи залишити без води жителів міст, що живляться від нього, і сусідніх населених пунктів.
Водовід не виконує умови Меморандуму щодо реструктуризації боргів, який був підписаний з Дніпропетровською обласною радою та облдержадміністрацією, а також Дніпровською і Каменською міськрадами. Оплата від підприємства повністю перестала надходити з серпня 2018 року. За графіком погашення заборгованості сума недоплат вже перевищила 35 млн грн і продовжує зростати.
Тривалі переговори з керівництвом Аульського водоводу та облрадою не привели до конструктивного вирішення з погашення заборгованості. Тож з 1 жовтня Оператор системи розподілу змушений обмежити електропостачання споживачу-боржнику, – як того вимагає Закон «Про ринок електричної енергії».
В результаті без водопостачання можуть залишитися жителі Дніпра, Кам’янського, Верхньодніпровська, Новомосковська, а також населені пункти Криничанського і Дніпровського районів, які живляться від Аульського водоводу.
Оператор системи розподілу ДТЕК Дніпровські електромережі стурбований ситуацією, що склалася, і закликає керівництво підприємства вжити заходів для її врегулювання, щоб не допустити відключення. Відповідальність за наслідки відключення повністю лягає на керівництво підприємства-боржника.
ДТЕК Дніпровські електромережі закликає Дніпропетровську обласну раду вжити термінових заходів для погашення боргу за електроенергію Аульського водоводу і забезпечення безперебійного водопостачання регіону.