Звідки гроші у головлікаря Антоновського?

02.02.2021 11:39   -

Поки прості українці продовжують із власної кишені фінансувати медицину, натомість отримуючи далеко не якісні послуги, керівники медичних закладів відпочивають на елітних курортах і купують собі дорогі авто. І це в той час, як офіційні зарплати лікарів далекі від категорії «багато». То звідкіля ж гроші?

У Дніпрі стався черговий скандал через незрозумілі статки головного лікаря КП «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги Дніпропетровської обласної ради» Андрія Антоновського. Телеграм-канал «Темний лицар» повідомляє, що Антоновський далеко не бідна людина і його майно аж ніяк не можна придбати на зарплату лікаря. Докази – в декларації головного лікаря.

Дом, квартиры, земельные участки, дача в статусной Новоселовке. В семье четыре легковых автомобиля, на счетах 55 тыс. евро и 80 тыс. долларов, сотни тысяч гривен и пять тыс. долларов под подушкой. Ну и что, скажете вы? Дело в том, что задекларированные доходы семьи главного врача не превышают трехсот тысяч  гривен в год или 25 тысяч гривен в месяц. С этой зарплаты явно капитал не сколотишь“, – повідомляє канал.

То звідки гроші? Судячи з тої ж декларації, бізнесом Антоновський не займається.

Виявляється, що в минулому Андрій Антоновський мав відношення до фірми, яка ховається за кодом ЄДРПОУ 26238006. Під цим «ніком» ховається Дніпропетровська філія ТОВ «Гемокод». Але, як виявилося, про цю компанію ніякої інформації в інтернеті немає, як немає ні в базі Єдиного державного реєстру юридичних осіб, підприємців та громадських організацій. Ймовірно, хтось ретельно видалив дані про цю загадкову філію.

То звідки ж гроші? Чи не з кишень звичайних українців, що досі часто змушені «дякувати» лікарю за його роботу додатковими грошима?