Знову втрати: 6 квітня на Донбасі загинули двоє українських військовослужбовців

07.04.2021 07:38   -

Прес-служба ООС повідомляє, що 6 квітня на Донбасі загинуло 2 українських захисника – один отримав важкі поранення через мінометний обстріл з боку терористів, а другий підірвався на невідомому вибуховому пристрої під час пересування на службовому авто.

Внаслідок ворожих обстрілів, один український воїн отримав поранення, несумісні з життям. Окрім цього, в районі операції Об’єднаних сил один військовослужбовець загинув внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої.Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблих захисників“, – йдеться у повідомленні.

Стало відомо, що один із загиблих – старший лейтенант Шпак Володимир Віталійович, 1984 року народження.

6 квітня 2021 року внаслідок обстрілу позицій Об’єднаних сил збройними формуваннями РФ близько 10.55 від поранення загинув наш земляк, мешканець міста Чернігова старший лейтенант ШПАК Володимир Віталійович, 1984 року народження, командир протитанкового взводу роти вогневої підтримки Володимир Віталійович в 2006 році закінчив Чернігівський державний інститут економіки. В 2018 році підписав контракт і став на захист БатьківщиниКерівництво Чернігівського обласного ТЦК та СП висловлює щирі співчуття рідним, близьким, бойовим побратимам та друзям Воїна…Про дату та час прощання і поховання Воїна буде повідомлено пізніше…“, – повідомив Чернігівській обласний ТЦК у Фейсбук.

Загалом, протягом минулої доби, 6 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту НЕВЕЛЬСЬКЕ противник відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів. Неподалік населених пунктів ПІСКИ та ОПИТНЕ окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібру, а також з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів. Поблизу населених пунктів АВДІЇВКА, НОВОСЕЛІВКА ДРУГА, КАМ’ЯНКА та ГНУТОВЕ, російсько-окупаційні війська застосовували у бік позицій українських захисників стрілецьку зброю, автоматичні станкові та станкові протитанкові гранатомети.В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», біля селища НОВГОРОДСЬКЕ, збройні формування вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів, а неподалік населених пунктів ЗОЛОТЕ-4 та ШУМИ – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу селища НОВОТОШКІВСЬКЕ ворог застосовував стрілецьку зброю“, – уточнює прес-служба.