На територіях лікарень і закладів соціальної сфери Дніпра проводять масштабне весняне прибирання

06.04.2021 17:54   -

У Дніпрі триває масове прибирання та впорядкування міських територій. Наводять лад і біля лікарень, закладів соціальної сфери – весняне прибирання кожен організовує самостійно. Цього дня, 6 квітня, його вирішили провести й у міській дитячій клінічній лікарні № 6 та міському центрі соціальної допомоги.

«Територія нашого лікувального закладу досить велика. Завжди намагаємося за нею стежити. Зараз уже теплішає, час упорядкувати дитячий майданчик. Дітки деяких відділень можуть виходити на вулицю подихати свіжим повітрям. Тому для наших маленьких пацієнтів усе це робимо. З медичним персоналом та іншими працівниками лікарні полагодили лавочки і пофарбували тут усе, зокрема й гойдалки», – розповіла в. о. генерального директора міської дитячої клінічної лікарні № 6 Ліна Чергінець.

До оновлення дитячого майданчика долучилася і вихователька Тетяна Люміна, яка працює у лікарні вже 22 роки: «До нашого закладу потрапляють і дітки, яких з тих чи інших причин вилучають з родин. Певний час вони можуть тут перебувати. Тому, звісно, гуляємо на дитячому майданчику з ними. Щоб усім було комфортно, пофарбували стіл, лави та інше обладнання для дитячих розваг».

До прибирання території міського центру соціальної допомоги теж долучилися як працівники закладу, так і підопічні відділення для безпритульних.

«Близько тридцяти осіб наводять лад. За колишньою адресою не було прилеглої території. А влітку завдяки підтримці міського голови Бориса Філатова ми переїхали до будівлі з достатньо великою територією. Її упорядковуємо усі гуртом. Нікого силоміць не змушували, усі з ентузіазмом відгукнулися. Спилюємо сухостій, збираємо залишки сухого листя. А вже наступного разу плануємо висадити молоді саджанці», – підкреслив директор міського центру соціальної допомоги Максим Єрьоменко.

Ігор Рожко мешкає у центрі вже чотири місяці. Чоловік залюбки приєднався до весняного прибирання: «Чому ж не прибрати територію, де проживаю. Тут створені такі гарні умови зі зручностями, персонал привітний. Це маленька така краплина вдячності від усіх, хто тут проживає, за можливість мати дах над головою. Вивезли багато сухостою, повигрібали усе сухе. Прибрана територія якою ж гарною стала!».