Жителі Кіровоградської та Дніпропетровської областей з’єднали два регіони (ФОТО)

22.01.2019 19:00   -
Автор:

22 січня Україна відзначає День Соборності. Жителі Кіровоградщини та Дніпропетровщини знагоди свята влаштували маштабний флешмоб.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “ТРИБУНУ“.
Це свято присвячене об’єднанню в 1919 році Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в єдину українську державу. В цьому році історичній події виповнюється сто років.
У День Соборності головною традицією є побудова “живого ланцюга”.
Саме з цього приводу сьогодні вранці жителі Кіровоградської та Дніпропетровської областей створили живий ланцюг єднання і розгорнули прапори України.
В акції взяли участь близько 200 осіб. Люди вигукували гасла “Слава Україні”, “Героям слава” і співали державний гімн.
Захід відбувся між Олександрійським та П’ятихатським районами, на адміністративному кордоні Кіровоградської та Дніпропетровської областей.
Нагадаємо, 22 січня 1918 року Українська Центральна Рада підписала IV універсал, який проголосив повну незалежність Української Народної Республіки. Через рік, 2 січня 1919 року, був підписаний Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР), що виникли на уламках Російської і Австро-Угорської імперій, в єдину соборну Українську державу.
Яскравим проявом єдності сучасного українського народу став “живий ланцюг”, утворений між Києвом і Львовом 22 січня 1990 року в честь 71-ї річниці проголошення Акта Злуки.