Жорсткий карантин запровадять у січні – Денис Шмигаль

06.12.2020 20:11   -

Крапку в питанні, коли ж саме уряд наважиться запровадити жорсткий карантин (локдаун) в Україні, поставив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Урядовець заявив, що жорсткий карантин планується запровадити після нового року, в січні.

За словами урядовця, карантин вихідного дня мав свій ефект і швидке зростання кількості нових хворих було уповільнене, але таких заходів виявилось недостатньо. Тому уряд вирішив піти на більш жорсткий карантин, подбавши про підтримку людей.

“… з урахуванням динаміки захворюваності, припускаємо, що запроваджувати більш жорсткі карантинні заходи доведеться вже в січні. Водночас держава робить усе, щоб українці якнайлегше пройшли зимові канікули заради безпеки. У п’ятницю Верховна Рада схвалила пакет законопроєктів, розроблених Урядом за ініціативи Президента, щодо підтримки людей та бізнесу в умовах посиленого карантину. Наразі ми спільно з місцевою владою працюємо над переліком можливих обмежень, для цього очільники міст та ОДА пройшли опитування та надали власну думку“, – написав Шмигаль у Фейсбук.

Денис Шмигаль розказав, що наразі з місцевою владою тривають консультації з приводу того, як найкраще організувати карантинні заходи і що саме буде заборонено. Зокрема, підтримують заборону або обмеження діяльності:

  • святкових концертів, дискотек і нічних клубів, масових заходів у приміщеннях, хостелів, ТРЦ — 100%
  • музеїв, кінотеатрів і театрів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля — 95%
  • святкових ярмарків, спортзалів і фітнес-центрів — 90%

Водночас міські голови та керівники ОДА виступають за роботу з частковими обмеженнями громадського транспорту (не більше, ніж кількість сидячих місць), закладів громадського харчування (доставка або на винос) та готелів (без зон розваг та харчування)“, – зауважив Шмигаль.

Повний перелік заборон і рекомендацій Денис Шмигаль пообіцяв представити уже 9 грудня на засіданні Уряду.