За дорученням мера Філатова у Дніпрі триває перевірка Пунктів єднання дніпрян

23.01.2023 06:33   -

У Дніпрі 334 день повномасштабного вторгнення росії в Україну розпочався без обстрілів. Повітряних тривог протягом ночі не було.За дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі триває перевірка Пунктів єднання дніпрян. На сьогодні їх у місті уже близько ста. Вони забезпечені всім необхідним: генераторами, пальним, тепловими пушками, питною та технічною водою, аптечками, достатньою кількістю розеток для підзарядки гаджетів. Є чай, кава.

У Пунктах єднання Дніпра простір поділений на зони для перебування відвідувачів різного віку та з різними потребами. Крім того, ключова увага міської влади прикута нині до вирішення питань людей, які постраждали через російську агресію 14 січня.На сьогодні у багатоповерхівці по Набережній Перемоги, 118 відновлено:- електропостачання у 16 під’їздах; – водо- та теплопостачання також у 16 під’їздах;- газопостачання уже є у 13 під’їздах. Ще три чекають на висновки експертів.- запущено 14 ліфтів. Ще по двох підйомниках призначена експертиза на понеділок.

Загалом, у будинку в який влучила ракета буде здійснено монтаж близько 1 500 вікон, ще 500 у будинках поблизу.Постраждалі від атаки ворога 14 січня отримають на руки до 2 мільйонів гривень.Мільйон гривень виділяє місто і мільйон гривень, за попередньою домовленістю, надійде до міста з області. Також багато бажаючих допомогти. В Україні це фонд Kiddo та Монобанк. У світі це міста-побратими Дніпра і посольства багатьох країн, на прохання яких в Україні буде відкрито спеціальний рахунок держказначейства, куди з-за кордону можна перевести гроші. Ці гроші також підуть напряму постраждалим людям.Компенсацію за свої втрачені квартири люди отримають вже через місяць після проведення інструментального обстеження будинку.

За розпорядженням міського голови Дніпра Бориса Філатова ухвалено рішення анулювати всі заборгованості за комунальні послуги для людей, які втратили житло після удару російської ракети. Поблизу місця трагедії в НВК № 66 за адресою просп. Героїв, 3 відкрито штаб допомоги постраждалим . Він працює до щоденно з 8:00 і до 20:00. У штабі можна:- подати документи на отримання матеріальної допомоги для відшкодування збитків, завданих житлу;- подати документи на отримання матеріальної допомоги на лікування постраждалим особам;- подати документи на отримання матеріальної допомоги сімʼям загиблих;- відновити втрачений або пошкоджений паспорт громадянина України;- отримати свідоцтво про смерть загиблого;- отримати QR код на грошову допомогу від ВПП ООН;- отримати нотаріальні послуги. Також свої послуги місту запропонувала приватний нотаріус. Вона буде допомагати постраждалим в нотаріальному оформленні документів.Пенсійний фонд також буде знаходитися у штабі, буде надавати довідку про доходи особам, що досягли пенсійного віку на матеріальну допомогу та приймати заявки на відновлення втрачених пенсійних посвідчень.

З сьогоднішнього дня у штабі будуть працювати спеціалісти Центрального управління соціального захисту населення, які будуть реєструвати постраждалих на грошову допомогу від ВПП ООН. Також прийом заяв на отримання матеріальної допомоги та відновлення документів триває у Штабі допомоги, який знаходиться на площі Шевченка, 7 у будівлі адміністрації Соборного району.

Проконсультуватись, куди приносити документи та інші подробиці, можна за телефоном – (068) 557-34-19.Телефони для консультацій департаменту соціальної політики: (068) 913-46-88, (095) 415-18-54.Нагадаємо, за завданням міського голови Бориса Філатова у трьох закладах освіти відкриті пункти для тимчасового прихистку мешканців зруйнованого будинку. Вони знаходяться за адресами:- НВК № 111, вул. Набережна Перемоги, 138.- НВК № 130, просп. Героїв, 38 Центр;- Центр «Штурм», вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9.На базі закладу «Штурм» по вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9 працює гуманітарний центр. Туди можуть прийти всі, хто постраждав від ракетного удару, та отримати:- ковдри, подушки, постіль;- рушники та засоби гігієни; – верхній одяг та теплі речі (як для дорослих, так і для дітей);- продукти харчування (вода – питна та технічна, їжа довгого зберігання, їжа швидкого приготування);- гарячі напої (чай та кава), печиво, цукерки.