Відпочинок на Азовському морі: експерти назвали 5 найбільш тихих і незвичайних курортів

08.10.2021 08:17   -
Автор:

Літо минуло і пляжний сезон із сонячними ваннами скінчився, але на Азовському морі можна реалізувати різні формати відпочинку. Поки одні відпочивальники обирають курорти з розвиненою інфраструктурою і активними розвагами, інші шукають тихі місця на узбережжі з можливістю усамітнитися і провести час в спокійній обстановці на тлі природи. Туристичні експерти назвали ТОП-5 підходящих місць, орієнтованих саме на такий відпочинок, повідомляє 49000.

Реалії останніх років показують, що все більше українців цікавляться місцями на азовському узбережжі, орієнтованими на спокійний відпочинок. В умовах коронавірусної дійсності можливість відпочити без великого скупчення людей, далеко від цивілізації стала цінуватися більше, тому відпочивальники все частіше обирають маловідомі і не особливо розкручені курорти.

І таких природних куточків в рамках Приазов’я чимало. На думку експертів блогу про подорожі Sunkissed до найбільш підходящих локацій належать Білосарайська коса і Азовська Ялта в Донецькій області, Приморськ в Запорізькій області, а очолив список заповідний острів Бірючий в Херсонській області.

Погода в Белосарайской косе | Прогноз погоды на месяц ᐉ Vidpochivai

Всі 5 рекреацій відмінно підходять для того, щоб продемонструвати, як відпочинок на Азовському морі може відрізнятися від стандартного уявлення про нього. І що це не тільки шум, розваги та веселощі цілодобово, але і малолюдні пляжі, відсутність курортної метушні і можливість побути наодинці з собою і своїми думками.

У той же час ці тихі куточки узбережжя не позбавлені основних переваг всіх азовських курортів. Тут теж є неглибоке і тепле море з пологим дном і поступовим заглибленням, широкі пляжі з дрібним піском з домішкою черепашки і коктейль з чистого морського і степового повітря.

Як бачимо, знайомий з дитинства всім Азов таїть ще багато незвіданих місць. І, можливо, одне з них для когось стане улюбленим вже наступного літа.

Заповідник Острів Бирючий: відпочинок, житло, готелі та котеджі на косі в  Кирилівці