У Дніпрі три дні триватиме фінал міського етапу гри «Сокіл» («Джура»)

29.05.2021 07:30   -

28 травня у Дніпрі, на території Новобогородицької фортеці, що на Старій Самарі, розпочався фінал (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Цьогоріч офіційно у таборуванні бере участь не тільки старша вікова категорія, а й середня. Це учні віком від 11 до 17 років. Разом вони повноцінно перебуватимуть у таборі три дні та боротимуться за першість.

«Ми із задоволенням відкриваємо чергові змагання тут, у місці сили, – на території Новобогородицької фортеці. Традиційно ключовою метою гри залишається національно-патріотичне виховання дітей, до якого додається ще військово-патріотичний гарт. Тут діти навчаються діяти разом, підтримувати одне одного, бути відповідальними та вміти самоорганізовуватися. Я вважаю, що гра «Сокіл» — це той базис, який має бути у кожній школі кожного міста в Україні», — зауважила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради Дар’я Біла.

Протягом трьох днів на учасників чекають різні випробування: надання першої долікарської допомоги, перетягування линви, спортивне орієнтування, конкурс строю і пісні, інтелектуальні змагання на знання історії України тощо.

«Окрім змагань, для учасників підготували різноманітні інтерактивні заходи. Наприклад, майстер-клас від МНС-ників, вироблення батога, вечірня ватра, де діти співатимуть пісень і спілкуватимуться на різні теми. Також гра передбачає, що учасники забезпечуватимуть життєдіяльність табору самостійно. Усе це не залишиться поза увагою і буде йти у залік. У результаті ми визначимо переможців, які представлятимуть Дніпро на обласних змаганнях», — розказав осавул міського фіналу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» Геннадій Поляков.


Учасники команд добре організовані, у них є керівники. Максим Сікун — студент вишу, однак, навчаючись у школі, неодноразово брав участь у грі. Тепер він керує роєм рідної школи.

«Команда 23-ї школи «Соколятко» для своєї вікової категорії показує достатньо високі результати. Я впевнений у кожному з них та знаю, що вони гідно представлять наш навчальний заклад. Моє завдання полягає у тому, щоб стежити за безпекою дітей, а також спостерігати, підтримувати та направляти їх у грі та під час таборування», – розказав хлопець.

За словами хорунжого рою «Багряні вітрила» Дмитра Кириченка, щоб потрапити на фінальні змагання, учасникам команди довелося пройти неабиякі випробування.

«Ми показали найкращий результат у стройовій ході та увійшли до першої п’ятірки команд-переможців і потрапили до фіналу. Сила нашої команди у згуртованості та дружбі. Ми довіряємо одне одному, як собі. Думаю, це допоможе нам пройти всі перешкоди і, можливо, вибороти перемогу», — висловив сподівання Дмитро Кириченко.