У Бердянську запустили веб-камеру з видом на маяк і затоку

07.10.2021 09:14   -
Автор:

В одному з мікрорайонів Бердянська встановили нову HD-камеру, яка в режимі реального часу транслює панорамний вид на частину міста, Бердянську затоку і одну з місцевих визначних пам’яток – Верхній Бердянський маяк. Тепер кожен бажаючий в будь-який зручний час зможе милуватися мальовничим видом на курорт, повідомляє Город Онлайн із посиланням на Azov.UA.  

Ще одна точка мовлення в мережі веб-камер Бердянська запрацювала в мікрорайоні АЗМОЛ – одному з промислових міських районів. Відеоспостереження встановлено на узвишші, що дозволяє отримати зображення з широким ракурсом.

Так, об’єктив веб-камери також охоплює сусідній мікрорайон Лиски і акваторію Бердянської затоки. У верхній правій частині зображення видно один із знакових для міста об’єктів – Верхній маяк, що вказує шлях судам до Бердянського морського порту.

Ця споруда з більш ніж 100-річною історією має не тільки навігаційне значення, але й становить для курорту архітектурну і історичну цінність. Крім того, біло-червона вежа маяка гармонійно вписується в загальну картинку, оживляючи і надаючи закінченості морському пейзажу.

В рамках даної трансляції перед маяком чітко проглядається оглядовий майданчик і сходи, по яких можна спуститися до мікрорайону Лиски. Трохи нижче видніється вірменський архітектурний пам’ятник хачкар, який являє собою кам’яну стелу з різьбленим зображенням хреста. Вдалині також можна розглянути споруди трьох міських дамб, за якими знаходяться пляжі мікрорайону АКЗ.

Переглянути трансляцію у високій якості і з передачею звуку можна за посиланням:

https://berd.ua/webcam/berdyansk/mayak/

Відзначимо, що нова онлайн веб-камера була встановлена ​​силами редакції незалежного медіа-проєкту «Кирилівка.Укр» для сайту «Бердянськ». Технічну підтримку надав інтернет-провайдер компанія ONet. Вона поповнила мережу вже діючих на території курорту веб-камер, яких в даний час налічується більше 15.

Нагадаємо, що Верхній Бердянський маяк – одна з найстаріших навігаційних споруд Азова. Його почали будувати в 1877 році для орієнтиру судів в нічний час. Спочатку це була 13-метрова біла вежа білого кольору, яка розташовувалася на пагорбі, через що і отримала свою назву. У другій половині минулого століття в 100 м від старого побудували новий Верхній маяк на 20 м вищий від колишнього і з більшою дальністю освітлення. Сьогодні старий маяк виконує функцію господарської будівлі дитячого садка.